Un tânăr din Moldova, arestat în Taiwan. A reuşit să fure 2,6 milioane de dolari din bancomate

p3-165
Foto:Mold-street.md

Poliția taiwaneză a arestat duminică seara trei principali membri ai unei bande criminale internaționale, responsabilă de furtul a 83 de milioane de dolari taiwanezi (aproximativ 2,6 milioane de dolari SUA), proveniți din fraudarea unor bancomate ale băncii First Bank în trei orașe din Taiwan, informează Mold-street.md

Potrivit Taipei Times, cei trei arestaţi sunt letonianul Andrejs Peregudovs, românul Mihail Colibaba şi moldoveanul Nicolae Pencov, care au reşit împreună cu alţi 12 membri ai reţelei din cinci ţări să spargă pe 9 şi 10 iulie, 51 de bancomate de la mai multe sucursale ale First Bank în Taipei, New Taipei și Taichung.

Poliția a recuperat 50 de milioane de dolari taiwanezi, ascunşi în trei valize la un hotel din zona Dazhi, Taipei, unde Colibaba și Pencov erau cazaţi.

Reţinerea celor trei spărgători şi recuperarea a celei mai mari părţi din banii furaţi a fost declarată de poliţia taiwaneze drept un succes important. Directorul Agenției naționale de poliție, general Chen Kuo-en, a declarat că poliţia şi alte structuri au demonstrat că în Taiwan nu este atât de ușor de comis jafuri. „Taiwan nu este un paradis pentru infractori străini”, a declarat el.

Chen a spus că alţi doi suspecţi de origine rusă au fost interogați la un aeroport din Moscova, dar ulterior eliberaţi.

În același timp, șeful poliției criminale din Taipei, Lee Wen-chang, a anunţat că din grupare mai făceau parte cel puțin 10 cetățeni străini, inclusiv șase ruși și trei români care au fugit din Taiwan la scurt timp după jaf. Alți suspecți au fost din Estonia și Australia. În lista suspecţilor ar fi şi o locuitoare din Taiwan.

p01-160719-nn1Lee Wen-chang a spus că letonianul Peregudovs ar fi rămas pe insulă după plecarea restului bandei pentru a trimite în străinătate sumele obținute prin spălare de bani, cumpărare de diamante și utilizarea unor canale ilegale de schimb valutar.  El a ascuns 50 de milioane de dolari taiwanezi într-un un dulap de la garaTaipei pe 13 iulie, de unde românul și moldoveanul i-au luat sâmbătă, a spus Lee.

Lee a declarat ca anchetatorii de poliție au monitorizat suspecții începând cu 13 iulie. Totodată, generalul nu exclude posibilitatea că şi restul de 30 de milioane de dolari sunt încă în Taiwan.

Aceasta este prima oară când o rețea internațională de spărgători de bancomate comite acest gen de infracțiune în Taiwan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine