(video) Doi tineri au fost reținuți pentru comercializarea detergenților contrafăcuți. Ce pedeapsă riscă

1
Foto:Poliția Capitalei

Un tânăr în vârstă 29 ani, originar din raionul Şoldăneşti, a fost prins comercializând detergenţi şi alte produse chimice de uz casnic în lipsa tuturor actelor de provenienţă şi calitate pe teritoriul capitalei. Potrivit datelor constatate de poliţişti, individul le comercializa angro la pieţele comerciale din capitală, fiind ajutat de un complice în vârstă de 28 ani.

Respectiv în urma acţiunilor speciale de investigaţii, aceştia au fost reţinuţi şi documentaţi în momentul când intenţionau să comercializeze un lot de produse de acest gen, la o piaţa comercială din capitală. La cererile poliţiştilor, suspecţii n-au prezentat niciun act ce ar demonstra calitatea sau originea produselor. Ulterior, fiind efectuate percheziţii autorizate la domiciliul său temporar, au fost depistate şi ridicate produse în valoare de peste 15 000 lei, de o calitate dubioasă ce urmau să fie comercializate.

În acest context a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea dreptului asupra obiectelor de propietate industrială, care prevede amendă de la 60.000 lei până la 100.000 lei sau închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.

Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău recomandă cetăţenilor să procure astfel de produse doar din magazinele autorizate prin lege.

Sursa video: politiacapitalei.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine