10 hectare de miriște au ars în Ștefan-Vodă. Pompierii fac recomandări de norme antiincendiare

1
Foto:dse.md

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a 40 focare de vegetație, înregistrate în țară. O suprafața considerabilă, cuprinsă de foc, a fost înregistrată în satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, informează Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Pompierii au fost alertați la ora 22:00, localizând incendiul, care a cuprins o suprafață de 10 ha miriște. Echipa de pompieri a reușit să salveze o suprafață de 100 ha, unde incendiul nu s-a propagat, odată cu anunțarea lichidării focarului, în apropae 2 ore.

În acest context, pompierii avertizează în continuare despre pericolul unor astfel de incendii, dacă nu sunt respectate normele antiincendiare. Nu este recomandată curățarea teritoriilor prin ardere și nici aruncarea la întâmplare a surselor de foc. Mai mult, întrucât continuă Codul Galben de caniculă, oamenii sUnt îndemnați să vină la corturile instalate de salvatori în republică, unde pe parcursul zilei de ieri, s-au adăpostit de temperaturile caniculare peste 4.500 persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine