Salvatorii de la înec sunt medaliați pentru vitejie de către autorități

IMG_8970_0

Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI  a acordat un șir de mențiuni mai multor persoane care s-au evidențiat în activități de salvare a oamenilor, dar și pentru  cei care au participare activ în exercițiul de stat major și  teren „Prut 2016”, desfășurat în perioada 17 – 18 mai 2016.

Unul dintre cei menționați cu distincția „Medalie pentru vitejie în situații excepționale”, este Ion Cicota, bărbatul care a salvat de la înec un copil în vârstă de 12 ani. Minorul  risca să moară în râul Nistru în apropiere de localitatea Gura Bîcului, raionul Anenii Noi. Băiatul a mers la scăldat și putea să se înece, dacă de pe mal nu avea să vină ajutor. Bărbatul a reușit să scoată copilul de la fundul râului, salvându-i viața.  Pentru curajul de care a dat dovadă, Ion Cicota s-a învrednicit cu medalie pentru vitejie, fiindu-i apreciate meritele de conducerea serviciului.

Tot astăzi mai mulți polițiști, salvatori și pompieri au primit diplome de onoare pentru participare activă la exercițiul de stat major și teren „Prut 2016”, care s-a desfășurat în apropiere de localitatea Zagarancea, raionul Ungheni. Mai mult, unii au fost decorați cu distincția „Crucea pentru merit clasa I”, prezentând rezultate înalte în organizarea aplicațiilor. Conducerea serviciului a menționat că conlucrarea între subdiviziunile MAI este foarte importantă pentru gestionarea eficientă a situațiilor excepționale și salvarea vieților omenești.  În total cu diplome și distincții au fost menționate 18 persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine