(foto, video) Tabăra „Izvoarele toleranței” face cunoscută cultura naționalităților din Moldova

j9BVzXyXgfY

A șasea ediție a taberei internaționale si multiculturale „Izvoarele toleranței” va avea loc începând cu data de 19 iulie în satul Leordaia, raionul Călărași, Moldova pe teritoriul bazei de odihnă „Festival” până la 29 iulie. Aproximativ o sută de participanți și educatori ai proiectului, care reprezintă etnia bulgară, găgăuză, greacă, evreiască, moldovenească, poloneză, romă, rusă și ucrainească, s-au adunat din diferite colțuri ale Moldovei, inclusiv Republica autonomă Găgăuzia și Transnistria, Ucraina, Rusia, refugiați din Siria și Uzbekistan, pentru a face cunoștință cu tradițiile și cultura naționalităților prezente pe teritoriul Republicii Moldova.

Reprezentantul comisariatului suprem ONU pentru refugiații din Moldova – Serghei Gaina – anul trecut a remarcat că „diversitatea există în fiecare din noi și ea este legată nu numai de diferențele culturale și etnice”.

Directorul Civil Rights Defender Alesea  Vidruk din numele organizației sale susține clubul deja nu primul an. Pentru doamna Vidruk este important ca  ideea proiectului să fie încurajată de participanții taberei și ca fiecare din ei să înțeleagă „noi toți suntem diferiți, noi prezentăm diverse naționalități, diverse culturi, dar absolut toți merităm să fim stimați și să avem aceleași relații ca restul lumii”.
u5d71FUxQCo

Programul acestuia an:
1. Luni , 18 iulie, Deschiderea
2. Marți ,19 iulie, Ziua poloneză
3. Miercuri, 20 iulie, Ziua romă
4. Joi, 21 iulie , Ziua rusă
5. Vineri, 22 iulie, Ziua evrească
6. Sîmbăta, 23 iulie, Ziua cetățianului activ și a schimbărilor în societate
7. Duminica, 24 iulie, Ziua moldovenească
8. Luni, 25 iulie, Ziua bulgară
9. Marți, 26 iulie, Ziua ucrainească
10. Miercuri, 27 iulie, Ziua găgăuză
11. Joi, 28 iulie, Închiderea
12. Vineri, 29 iulie, plecarea
Tabăra  interculturală și internațională pentru copii are loc a șasea oară în Republica Moldova. Scopul proiectului este crearea unei atmosfere de dialog printre grupurile etnice,cea, care ar educa toleranță față de alte naționalități necesare generației tinere, lupa cu xenofobia, formarea unei poziții puternice ca cetățean în societate, răspândirea informației despre diversitatea etniilor din Moldova.

Organizatorul proiectului taberei „Izvoarele toleranței” este Centrul de educare neformală „Diversitate” în parteneriat și cu susținerea Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), oficiului din Kiev a Congresului euroasiatic evreiesc, ambasada Republicii Polonia, Comisariatul suprem ONU pentru refugiați. Civil Rights Defender, comunitatea evreiească din Republica Moldova, Centrul cultural evreiesc „KEDEM”, Harry Galanter, „AVE-Copiii”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine