(foto, video) Aceștia sunt artiștii care vor încinge atmosfera pe scena Festivalului Muzical GUSTAR 2016

1
Foto:colaj foto

GUSTAR 2016, un festival care va da culoare vacanței tale îți va aduce muzică într-un cadru natural și istoric. Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internaţional GUSTAR, cel mai așteptat eveniment muzical al anului, pregătește o mulțime de surprize pentru vizitatori.

În acest an festivalul va fi organizat într-un loc nou, verde, în lunca râului Răut, în s. Furceni, Parcul Național Orhei, pe o suprafață de 8 hectare.  Anume în acest loc îi veți asculta pe cei mai populari artiști ai momentului, care și-au confirmat deja prezența pe scena GUSTAR 2016. Urmărește lista de mai jos, pentru a afla cine sunt artiștii.

Loredana

3

Loredana Groza este o cântăreață de muzică ușoară din România. Loredana combină muzica balcanică cu tonuri moderne și electrice, într-un etno fusion în care diluează jazz, pop, rock, punk, funk, hip-hop într-un nou sound integral, ca un fel de radio magic care sincronizează mai multe frencente și voci cu instrumente din trecut și viitor, un fel de blend al genurilor muzicale contemporane și pune în valoare aceasta colecție de melodii extraordinare.
Este un fel de hyper-modernism folk. Odată cu lansarea CD-ului „IubiLand”, Loredana aduce și primul concert 3D din Romania, un material filmat cu cea mai nouă tehnologie 3D cu o camera prototip.

Vali Boghean Band

5

Valentin Boghean s-a născut la 21 septembrie 1977 în satul Bumbăta, Raionul Ungheni, Republica Moldova. Este mezinul familiei Boghean, cel de-al paisprezecelea copil. După cum mărturisea muzicianul însuşi într-un interviu „cei din familia Boghean sunt născuţi cu muzica în sânge”, mama şi tata cântă, iar 7 dintre copiii familiei sunt muzicieni profesionişti, Valy deşi a absolvit doar Şcoala de muzică de la Corneşti, Ungheni, clasa trompetă, a „învăţat la facultăţi” împreună cu fraţii şi surorile, cizelându-şi talentul şi „îmblânzind cu dragoste” numeroase instrumente, „umbând” la şcoala nesecatului izvor – cel al folclorului autentic.

A cântat împreună cu formaţia fraţilor săi „Aghelia”, cunoscută în tot Ungheniul în perioada anilor 1993-1995. Apoi face parte din formaţia „Panoramic” ‒ 1995, iar în 1998 devine membru al formaţiei de jazz-rock „X-band”.

În anul 2002 este membru al formațiilor „Trigon”, „Transbalkanic”, „The Shin”, „Boghean&Band”. Participă la numeroase concursuri şi festivaluri, alegându-se cu locuri de frunte, reprezentându-şi ţara cu cinste, iar începând cu anul 2010 şi-a început cariera solo. Se realizează ca solist-instrumentist și vocalist. Primul său album solo „Doar ea” îl lansează în anul 2011.

Valeriu Cascaval – artistul care cântă „Moonlight Sonata” cu două bețe.

Gari Tverdohleb – tobe, instrumente de percuție, xilofon . Cel mai bun baterist din Republica Moldova, Gari Tverdohleb – a absolvit Academia de Arte din Chișinău, în calitate de percuționist și baterist de jazz.

Valentin Schirca – Pian electronic.

Sandu Daraban – Chitară

Oleg Lascu – Contrabass(acoustic)

FIGLI DI MADRE IGNOTA

1

Milano și Italia, zona Mediteraneană și Europa de Est, diverse culturi și mari orașe. Acesta este locul unde noi trăim. „Bellydancer” este un simbol al principalelor noastre inspirații: influențele Orientului Mijlociu, tradițiile mediteranene, stilul de viață urban, orizontul iradiat de luminile orașului: „bellydancer” este o expresie a unei tradiții și în același timp, un punct de atracție etnică a restaurantului din blocul dumneavoastră, un concept (o sugestie), care poate fi plasată oriunde în voie, deconectată de la un context, dar care are o conotație puternică și își păstrează încă propria identitate: un semn de neon pe un fond interschimbabil.

În această perspectivă, bellydancer este instantaneu o realitate în show-urile noastre, în care se favorizează „agresiunea dansabilă fără discernământ”: dacă vă place chitara de rock, secțiunea ritmică a marmurii grele, dacă vă place să dansați sau doar să stați pe canapea, pofta de viață, pofta de mâncare, pofta de a te regăsi și de a te pierde în Istanbul, toate acestea reprezintă o declarație a iubirii noastre pentru petreceri.

Vanotek feat. Georgian

2

Vanotek este un artist originar din Ungheni, Republica Moldova. El a produs piese pentru mulţi artişti români între care Dan Balan „Chica Boom”(co-productie), Anda Adam, Sasha Lopez, Naguale, Antonia, Yanka. Artistul a cucerit publicul din România cu piesa „My heart is gone”, iar apoi cu melodia „I’m coming home” în faza finală a Selecţiei Naţionale Eurovision România.

Georgian sau Georgian Mărgărit este unul dintre reprezentanţii noii generaţii de muzicieni din România care încearcă să îşi contureze cât mai bine locul în acest peisaj. A compus muzica filmului „Pariu cu viaţa” de la Pro Tv, proiect la care a fost invitat să lucreze de Ionuţ Radu (John Puzzle), dar şi un album de muzică de film combinată cu elemente Buddha-Bar, un proiect cu Mihai Toma.

Teatrul MADE

3

Șah/Mat este un spectacol despre putere și pericolul ei. Eroul principal, Regele, este gata să sacrifice totul pentru a avea puterea supremă. Una după alta, el trădează dragostea Reginei, credința și loialitatea slujitorilor săi, și asta dorință pentru putere. Puterea prin forma sa, întotdeauna a atras și a fascinat lumea.

Pofta pentru putere reușește să-i năucească și pe cei albi, care la început luptă pentru o cauză nobilă – reîntoarcerea simbolului statalității și independenței sale – COROANA și sfârșesc prin a se nimici din sete pentru putere. Scena se transformă într-un câmp de luptă, la fel ca și pe tabla de șah, două tabere adverse luptă până la moarte, dependenți de putere. Odată prins în acest joc este aproape imposibil să scapi sănătos din asta.
Așa cum spunea Francis Bacon „Dorința nemăsurată pentru putere, i-a făcut și pe îngeri să cadă din ceruri, oamenii nu au cum scăpa…”. Rămâne să ne dăm doar o singură întrebare. Care este culoarea ideală a sufletului, alb sau negru.

Cuibul

1

Cuibul este o formația legendară înființată de către muzicianul Igor Dînga (producător muzical pentru Zdob și Zdub). În 2016, Cuibul împlinește 25 de ani. După 6 albume, o perioadă de pauză și apoi o revenire, anul 2012 găsește formația stabilindu-se într-o nouă formulă alături de vocalista Lidia Scarlat. În această componență trupa a lansat anul trecut albumul „Vise elementare” la casa de discuri Universal Music România, album ce include 14 piese în format acustic-cameral. La festivalul „Gustar” trupa Cuibul pregătește publicului un program special etno-funk-electric „Doina Rock’n’Roll”, astfel revenind la rădăcinile și sound-ul său original, care a revoluționat mediul muzical underground din Moldova anilor ’90. „Doina Rock’n’Roll” este nu doar una din piesele de rezistență ale trupei pe parcursul acestor decenii, ci și esența stilistică a Cuibului electric.

Nicoleta Nucă & Live Band

4

Nicoleta Nucă, solista originara din Republica Moldova, s-a făcut cunoscută prin intermediul concursului „X Factor” şi de atunci are pe zi ce trece tot mai mulţi fani. Se bucură de un mare succes pe piaţa muzicală.
Cântăreața a cucerit publicul în 2015 cu piesele „Nu sunt” și „Liniștea”, iar anul acesta a dat lovitura cu o nouă piesă de dragoste, „Inima mea”!

SUN Q

1

Sun Q cântă rock în limba engleză cu o puternică voce feminina. In acest moment, grupul de bază este – Elena Tiron (voce şi versuri), Ivan Shalimov (chitară şi aranjamente), Pavel Poţeluev (tobe) şi Michael Nikitin (bas).
În noiembrie 2015 trupa a lansat albumul de debut EP intitulat ALMOST saturat cu aranjamente interesante. Albumul a primit o mulţime de feedback pozitiv, inclusiv din revista irlandeză Pure M, portalul australian Howl & Echoes şi o varietate de comunităţi muzicale.

Apoi Sun Q a felicitat audienţa cu Crăciun eliberând track CHRISTMAS, care a durat mai multe săptămâni în primul loc la serviciul YandexMusica în categoria INDIE. La inceputul acestui an, Sun Q a închiriat video live pentru piesa AFTER THIS, care va fi inclus în album complet.


PANACADEMIC

1

Ansamblul de naiști „PanAcademic„ a fost fondat în 2015 și condus de naistul Andrei Druță,având în componența sa cei mai tineri și promițători naiști din Republica Moldova – (Marin Șchiopu,Dumitru Popa, Pavel Vetrici, Alexandru Vieru,). „PanAcademic” a fost fondat pentru a prezenta un concept muzical total inovativ. O altă latură a naiului ce pune in valoare tot coloritul acestui instrument.

Jazz’n Chisinau

1

Conceptul Jazz’n Chisinau, inițiat de Valeriu Culea în urmă cu trei ani, are la bază ideea popularizării genului de jazz, de a-l face mai vizibil pe scena autohtonă din considerente estetice dar și social-educative, promovarea instrumentiștilor autohtoni.

Bravissimo

1

„BRAVISSIMO” este cel mai numeros grup muzical vocal din Republica Moldova, fondat de către Ion Brătescu, şi se lansează oficial în data de 20 iunie 2015.

„BRAVISSIMO” și-a propus să aducă publicului larg cât mai multe creații frumoase, eleganță, prestații de excepție, colaborări inedite și muzică valoroasă. Membrii grupului sunt muzicieni profesionişi, care îşi doresc prin intermediul acestui proiect muzical să contribuie la menţinerea şi dezvoltarea adevăratelor valorilor culturale.

 PETRO SKAZKIV

1

Artistul care a interpretat la țambal piese incredibile și a devenit celebru în întreaga țară, după participarea la show-ul „Ucraina Got Talent”.
Primul lui concert a fost la trei ani. Un frate de al său cânta la tamburina, cel mai mare – la țambal, iar tata la acordeon. Era încă prea mic pentru a cânta cu ei, dar cu o zi înainte de concert, fratele lui a refuzat să meargă pe scenă.

Petro a luat inițiativa și a intrat în locul lui. Ca rezultat, primul concert a fost fără nici o repetiție.
Mai întâi tata l-a învățat să cânte la țambal, la școala de muzică a învățat acordeonul și flautul. Apoi a încercat să cânte la chitară și pian. Mai târziu, tatăl i-a dat un set de tobe, și paralel a învățat muzicuța, basul și acordeonul.


Radu Dolgan si Megapolis Band

1

În pragul unui proiect surpriză atât pentru fanii „Noroc”-ului cât și a tuturor iubitorilor muzicii rock – Radu Dolgan în colaborare cu formația „Megapolis” vine la Gustar 2016!

Solistul cunoscut atât prin sensibilitatea romantică, cât mai ales prin pasiunea și energia prezenței sale scenice prezintă o paletă variată de piese mai noi și mai vechi. De la binecunoscutele și veșnic tinere piese ale legendarei formații „Noroc” la sânul căreia s-a ridicat și s-a format ca muzician și interpret, până la ultimele compoziții în stil rock.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine