Timp de nouă zile, 17 studenți europeni și unul canadian au experimentat programarea jocurilor la Chișinău. De la faimoșii asteroizi și până la distrugerea gândăceilor năzbâtioși, fiecare dintre aceștia au reușit să creeze cu succes jocuri funcționabile folosind Unity 3D. La sfârșitul programului, ei au fost răsplătiți cu diplome de participare și câte un certificat ce le garantează acumularea de credite ECTS.
Participanții au beneficiat de instruire atât practică, cât și teoretică, pentru a învăța să creeze un joc pe calculator. În cadrul cursului, reprezentanți a diferite companii IT i-au învățat pe participanți cum se creează un joc la un nivel mai înalt. Astfel, tinerii au creat două jocuri: câte o versiune de Bug Destroyer și Asteroids. De asemenea, ei au elaborat și concepte proprii de jocuri, pe care și-ar dori să le implementeze ulterior.
Vasile Braga, Game Factory: Noi am încercat să facem ceea ce se numește Speed Game Development. Este un proces de învățare prin mimare. Întrucât erau foarte multe persoane care nu știau ce înseamnă programarea propriu-zisă, noi am mers pe această cale. De obicei, în Vest se lucrează foarte mult pe explicații. Astfel, încet, ei au înțeles, și au continuat să practice tot ceea ce repetam. Scopul meu să înțeleg dacă e posibil pentru cineva să învețe cum să dezvolte un produs chiar și fără anumite cunoștințe de bază, și în urma succeselor înregistrate, am înțeles că da.
În cadrul programului, pe lângă cursurile intensive de programare, tinerii s-au și distrat conform organizării bine puse la punct de către echipa BEST Chișinău. Astfel, participanții au avut parte de petreceri tematice, un weekend în camping la Orheiul Vechi și multe alte oportunități de a cunoaște cultura și ospitalitatea moldovenească. Vezi aici cum s-au distrat tinerii la Moldavian Night.
Felix, Spania: Am mai avut experiențe asemănătoare acasă. Dar această experiență a fost utilă, mai ales datorită profesorilor care ne-au ținut cursurile. Pentru că, în loc să caut răspunsuri la întrebări pe internet așa cum o făceam de obicei, aici am primit explicații în timp real. Jocul meu este acum perfect funcționabil, și sper ca această vară o voi petrece în a-l îmbunătăți sau îmi voi folosi cunoștințele câștigate aici și voi iniția un nou proiect.
Olexander, Ucraina: Cursul a fost super, chiar mi-a plăcut foarte mult. A fost o muncă de echipă foarte productivă. Nu a fost ca la universitate, aici am avut un scop bine definit, de a învăța ceva cu adevărat. Am început de la nimic, iar în câteva lecții am reușit să învățăm atât de multe despre programare. Poate că după ce-mi voi lua licența, voi urma un master în jocuri video.
Natasha, Serbia: Sunt arhitect în viața de zi cu zi, de aceea această experiență a fost foarte interesantă pentru mine. Am învățat foarte multe lucruri, mi-am făcut foarte mulți prieteni. Cursul a fost foarte bine organizat, iar jocurile mele sunt ambele perfect funcționabile.
Grupul Local BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din anul 2007 și are drept misiune dezvoltarea studenților. La cursurile precedente au fost abordate diverse teme, începând cu managementul în IT și terminând cu procesul de producție a vinului.