(foto, video) Pokemon Go: franciza reînviată peste aproape un deceniu cucerește tinerii din Moldova

f3ede5280d2cec6b2e8a71efd07bf845
Foto:geektimes.ru

Bine cunoscuta franciză de pe timpuri și uitată de aproape un deceniu revine, de data asta sub forma unei aplicații pentru Android și IOS, aceasta fiind un joc video multiplayer și „free-to-play”, care combină elemente de realitate și bineînțeles universul Pokemon, atingând înălțimi tot mai mari în raitingurile de popularitate printre internauții din lume și cei din Moldova.

După o îndelungată pauză în care universul Pokemon a reușit să dispară practic de pe ecranele televizoarelor și din raitingurile de popularitate, compania Niantic revine cu o nouă propunere pentru amatorii francizei de cândva, și anume cu un joc video intercalat cu realitatea, interactiv și extrem de popular.

Despre joc

Astfel, Pockemon GO, lansat pe data de 6 iulie 2016, a devenit mai popular decît Tinder iar numărul de descărcări al acestuia în curînd va întrece Twitterul. Elaborat pe baza Niantic’s Real World Gaming Platform, jocul urmărește obiectivul de a aduce în realitatea fiecărui utilizator puțină magie, ascunzând în preajma fiecăruia dintre ei un număr întâmplător de creaturi Pokemon, în dependență de locul unde se află și particularitățile acestuia (lumină, vegetație, umiditate etc.), scopul jocului fiind găsirea, capturarea și colectarea acestora, precum și dezvoltarea și antrenarea lor prin intermediul unor proceduri speciale.

Chiar dacă jocul este unul gratuit, sunt prezente și serviciile contraplată, care de fapt nu dau niciun fel de privilegii pentru jucătorii care le folosesc, ci facilitează numai procesul de dezvoltare și pregătire a Pokemonilor din colecție. Astfel, aplicația presupune interacțiunea cu o hartă a împrejurimilor în care se află utilizatorul, acesta fiind nevoit câteodată să parcurgă unele distanțe pentru a atinge destinația, care este fie ascunzișul Pokemonului, fie generatorul mingilor pentru capturarea acestora (Pokestop) sau terenul de luptă (Pokemon Gym). De obicei, ultimele două obiective sunt situate în locurile aglomerate (parcuri, piețe etc.).

De asemenea, pentru a ușura procesul jocului, utilizatorilor li se propune un gadget numit Pokemon GO Plus, acesta fiind o brățară echipată cu LEDuri, care are menirea de a înștiința utilizatorul când acesta se află în preajma unui Pokemon prin vibrații și semnale luminoase.

Numărul de descărcări ale aplicației în S.U.A se estimează la 7,5 milioane, iar venitul zilnic a fost rotunjit până la 1,6 milioane de dolari.

Pokemon GO Moldova

Nici Moldova nu rămâne în urma progresului, tinerii de aici dovedindu-se foarte inventivi în ceea ce ține de subtilitățile jocului. Astfel la noi în țară este deja înregistrat un grup pe Facebook dedicat tuturor amatorilor de Pokemon GO dintre Prut și Nistru. Aici puteți găsi cele mai diverse sfaturi de la utilizatorii aplicației, începînd cu cele mai favorabile locuri pentru capturarea Pokemonilor (ca de exemplu Piața centrală, transportul public, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt. etc.) pînă la life-hackuri și secrete de măiestrie în găsirea și capturarea monștrilor de buzunar.

Alte detalii de care puteți avea nevoie

Mai multe detalii despre joc vă poate oferi site-ul oficial al producătorilor.

Pentru cei care vor să descarce cu orice preț această aplicație, aici găsiți primul și al doilea link pentru a o face, însă pentru că lansarea oficială în Europa este încă în proces, nu vă recomandăm să o faceți.

13606878_1349988768362568_7195165139313863115_n

13631481_10206615296922941_7491887932193203174_n

foto credit: idownloadblog.com
foto credit: idownloadblog.com
foto credit: androidcentral.com
foto credit: androidcentral.com
foto credit: phonearena.com
foto credit: phonearena.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine