Ce filme puteți urmări săptămâna aceasta la cinematograful de vară de la Buiucani

IMG_8129

De la deschiderea ce a avut loc două săptămâni în urmă, cinematograful de vară de la Buiucani continuă proiecțiile de filme. Iată filmele ce vor fi proiectate joi, 14 iulie.

La primele proiecții, zeci de ochi curioși s-au strâns în parcul Butoiaș de la Buiucani, la Cinematografului de vară, ce urmează să fie restaurat la inițiativa tânărului Nicolae Kirnev.

Joi, pe data de 14 iulie, de la ora 20:00, sunteți invitați la o nouă proiecție de filme documentare, oferite de OWH Studio.

1) Vestit În Ahmedabad
2) Butoiul
3) Andrei și Fanfara
4) West Empire

„Este foarte important pentru noi să veniți și să chemați pe toți prietenii! Prin mediatizarea evenimentului, vom încerca să arătăm autorităților de la Primăria Chișinău că orașul nostru are nevoie de așa spații urbane, amenajate cu sprijinul localnicilor. Sperăm că schița noastră de proiect pentru amenajarea Cinematografului în aer liber, cu care am aplicat pe data de 4 februarie 2016 – va fi în sfârșit semnată”, este mesajul lui Nicolae Kirnev.

Despre proiectul de restaurare pe scurt

Ideea de restaurare a acestui cinematograf i-a apărut lui Nicolai în 2011. În 2013 trimitea o scrisoare către Primăria Municipală, dar a fost redirecționat la Pretura Buiucani. Atunci ei au răspuns că nu au surse financiare, iar bugetul pentru 2013 fusese deja aprobat. După câteva încercări similare, tânărul s-a oprit din a mai face ceva până în 2015. Participând la un concurs de granturi, Nicolae a câștigat 7 000 euro de la Fundația Cultural Europeană pentru restaurarea acestui cinematograf. Cu toate acestea, încă de la început autoritățile i-au pus piedici în realizarea scopului său. Mai întâi au tăiat arcada de fier din cadrul vechiului cinematograf, iar acum Nicolae nu poate obține autorizația ce i-ar permite să aplice grantul câștigat.

Recent, echipa #diez a lansat și un apel direct către primarul general Dorin Chirtoacă pentru a-l convinge să acorde atenție proiectului de restaurare și să semneze autorizația respectivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine