(video) Unde-s tinerii: Zeci de elevi și-au antrenat inteligența la a zecea ediție a Taberei de jocuri intelectuale

cucc

Continuăm să mergem prin țară pentru a vă face cunoștință cu cei mai activi și interesanți tineri din Moldova. De data asta ne-am oprit la Vadul lui Vodă, acolo unde, în perioada 2 – 9 iulie, s-a desfășurat a zecea ediție a Taberei de Jocuri Intelectuale. 

Din câteva sute de candidați, 46 de participanți au fost selectați pentru a lua parte la activitățile taberei. Aceștia sunt elevi cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani din Moldova și România.

În programul taberei sunt incluse diverse activități instructiv-distractive, precum jocurile de roluri, jocurile de echipă, jocurile individuale, competiții de Ce? Unde? Când?, Brain Ring, Trivia Quiz, Match, Banalități și multe altele.

Pentru prima dată, organizatorii au decis să implementeze și inovații în procesul de lucru pentru a organiza mai bine în echipe participanții, folosind o aplicație specială pentru acest proces.

În decursul celor 9 ani de la prima ediție a Taberei, la aceasta au participat peste 500 de tineri din Republica Moldova și, mai recent, din România.

Tabăra este organizată de membrii și voluntarii Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, cu scopul cultivării erudiției, creativității și a spiritului de echipă în rândurile tinerilor.

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale este o organizație ne-guvernamentală care reprezintă interesele unei comunități de tineri inteligenți. Clubul există din anul 2000 și pe parcursul celor șaisprezece ani de existență a reunit sute de elevi, studenți și tineri absolvenți în concursurile intelectuale organizate cu regularitate. Astăzi Clubul implică în activitățile sale circa 60 de echipe, adică peste 250 de membri activi, de toate vârstele, dar mai ales liceeni și studenți.

Urmăriți aici mai multe articole din campania lansată de #diez – Unde-s tinerii.

***

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA. 

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine