(foto) Viață de StartUp #1: Ambițiile Guvern24 și caritatea într-o țară săracă

zgardan1collage

Campania Viață de StartUp a fost creată de către echipa #diez și iHUB cu scopul promăvării antreprenorilor și startupurilor locale. iHUB este un nou working space situat în centrul capitalei, dedicat antreprenorilor, care își va deschide ușile în luna septembrie a anului curent. Pentru mai multe informații accesați iHUB

Ambițiile Guvern24 și caritatea într-o țară săracă

Crowdfunding-ul poate fi o soluție pentru a-ți face vizibilă ideea, pentru a-ți finanța visul sau pentru a cere o mână de ajutor atunci când te afli în impas. Mai mult de atât, crowdfunding-ul este oportunitatea perfectă pentru a face o diferență în viața cuiva și a oferi un suport tangibil.

Guvern24
Guvern24

Guvern24 se auto-descrie ca „o platformă de finanțare colectivă pentru susținerea iniţiativelor comunitare dedicate reușitei Moldovei ca țară.” Aceasta pune la dispoziție o metodă sigură și transparentă de promovare și colectare de fonduri pentru realizarea proiectelor personale și comunitare din diverse domenii precum Societate, Antreprenoriat, Cultură, Artă, Educație, Știință, Tehnologie și Caritate.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool
Elena Zgardan Photo Credit: Nicu Lazur

Elena Zgardan este fondatoarea și directoarea inițiativei care în doar 6 luni de activitate a reușit să colecteze aproape 160 000 de euro. Mai exact, conform raportului de activitate, după jumătate de an, pe platformă au fost lansate 64 proiecte, suma totală a donațiilor constituind 159 304 euro colectați, din care 115 856.42 euro au fost deja transferați către 34 proiecte beneficiare. Mărimea donațiilor au variat de la unu la 1 500 euro. Oamenii care au donat nu sunt neapărat cei cu surplus financiar, donațiile în sume mai mari au fost cele venite din diasporă. Ca număr, statistica arată că 57% din donații sunt locale, iar 43% din donații sunt din străinătate.

„Moldova este totuși o țară săracă și mulți  privesc sceptic  ideea unui astfel de proiect, însă realizezi că Moldova mai este și o țară plină de oameni mărinimoși, gata să ofere din puținul pe care îl câștigă unora care ar avea mai mare nevoie”, afirmă Elena Zgardan.

Printre problemele omniprezente de infrastructură și legislație, Guven24 face tot posibilul pentru a-și menține și continua activitatea, colaborând cu o bancă din Republica Moldova pentru a face posibile transferurile și având contracte „user-friendly” pentru cei ce vor să apeleze la serviciile platformei.

1guvern5

Inițiatorii de proiecte pe platformă sunt persoane fizice, grupuri de inițiativă, ONG-uri sau Asociații. Reprezentanții platformei Guvern24 au susținut și au consiliat permanent inițiatorii de proiecte. „Finanțarea colectivă este un concept nou pentru țara noastră, de aceea, în faza lui inițială, este necesar să educăm principiile corecte de funcționare a unei campanii de fundraising. Prin Guvern24 vrem să oferim o cale alternativă de finanțare, prin care toți cei ce cred în proiectele postate pe platformă, să poată contribui, susține sau dona fonduri pentru proiectele alese, asigurând astfel surse financiare pentru finalizarea cu succes a acestora. Cu o contribuție financiară, care poate fi modestă, dar venind de la un număr mare de susținători se poate da viață oricărui proiect”, declară fondatoarea.

1guvern4

Elena Zgardan a avut o viziune căreia i-a dat viață și, indirect, a contribuit și continuă să contribuie zilnic la realizarea multor vise. Dacă la prima vedere este doar o inițiativă inovativă în folosul comunității, în realitate Guvern24 sparge granițele idealiste și devine un sistem complicat care implică multe responsabilități de ordin financiar, economic, legal și social. La fel ca în majoritatea domeniilor din Moldova, este dificil de găsit specialiști, dar proiectul este unul de succes și echipa din spatele lui muncește zilnic la dezvoltarea lui.

Mai multe detalii despre Guvern24 vedeți aici.

 

guvern1collage

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine