Acestea sunt preţurile plafon la carburanţi pentru următoarele două săptămâni

carburanti190314
Foto:allmoldova.com

Agenţia pentru Reglementare în Energetică a anunţat marţi, 12 iulie, preţurile-plafon la carburanţi pentru următoarele două săptămâni. În cazul benzinei preţul este mai mic decât acum două săptămâni, iar în cazul motorinei a suferit o creştere nesemnificativă. Cât ţine de gazul lichefiat, preţurile urmează să fie stabilite de către importatori şi comercianţi, ca urmare a unor modificări legislative.

Pentru următoarele două săptămâni, ANRE a stabilit plafonul de 15,83 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 28 de bani mai puţin decât a fost în ultimele două săptămâni. Pentru motorină, plafonul este de 14,03 lei, cu 3 bani mai mult.

Solicitat de IPN, ofiţerul de presă al ANRE, Anatol Barbei, a declarat că, odată cu intrarea în vigoare a unor modificări legislative, Agenţia nu mai are  competenţa să stabilească preţul-plafon pentru gazul lichefiat. Acest lucru va fi făcut de către deţinătorii de licenţă pentru import şi comercializare a carburanţilor. Aceştia trebuie să se ghideze de o rată de rentabilitate rezonabilă, care urmează a fi inclusă în noua metodologie.

ANRE îndeamnă cetăţenii să semnalizeze cazurile în care staţiile PECO afişează preţuri mai mari decât preţurile plafon. Aceştia pot semnala cazurile la linia verde: +373 800 10 800 sau la adresa electronică anre@anre.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine