La Grădina Zoologică din Chișinău s-au născut trei pui de râs și unul de zebră

zebra1
Foto:fotografie-simbol: oradeamagazin.ro

La Grădina Zoologică din Chișinău au mai apărut câțiva locuitori. Lumina zilei au văzut-o trei pui de râs și unul de zebră.

Animalele pot fi deja observate de către vizitatori. De curând la Grădina Zoologică au venit și 12 animale din Indonezia, transmite ProTV.

„E atât de trist ce se întâmplă acolo, încât îți vine să le plângi de milă bietelor viețuitoare. Un urs înconjura continuu cuşca de un metru pătrat, răsuflând greoi. Abia putea să se intoarcă – el e cât jumătate din celula aceea – aveam impresia că se sufocă acolo. Peste două rânduri de gratii ruginite un alt urs zăcea pe podeaua murdară într-un miros greu de suportat. Cele mai multe dintre animalele mari sunt ca şi leşinate, fără vlagă. Lupul nu e deloc fioros, aşa cum i-am citit Emiliei din cărți. Dimpotrivă – e slab, chircit şi parcă speriat. Iar vulpea cea şireată e hămesită şi ea. Ne-am mirat cum de mai sunt albe lebedele în apa neagră, mâloasă şi puturoasă. Totuşi, ne-am bucurat de păuni – că sunt colorați şi mândri şi de papagalii care cântau întruna.

– Mami, de ce stau animalele la închisoare? Au făcut ceva rău?
Probabil, e mai rău decât la închisoare, dar am încercat să leg o explicație că sunt acolo pentru ca noi să le admirăm şi să ne bucurăm. Oare?
Dar dacă nu avem bani şi nu putem, de ce insistăm să ținem în agonie atâta o grădină zoologică-monstru?” scrie Sorina Obreja de la ProTV pe profilul său de Facebook.

Photo Credit: Sorina Obreja
Photo Credit: Sorina Obreja
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine