Plănuiești un concediu departe de Moldova? Orașe europene pe care să le vizitezi în 2016

orase11
Foto:Fantastic English

Nu mai e mult până la perioada concediilor. În funcție de preferințe, dar și de bugetul disponibil, puteți opta pentru a vizita un oraș sau chiar mai multe din Europa. În acest an, site-urile de specialitate, în funcție de anumite criterii, recomandă descoperirea câtorva orașe.

Top 7 destinații de vacanță în 2016

Wroclaw, Polonia

Photo Credit: www.theodysseyonline.com
Photo Credit: www.theodysseyonline.com

Capitala culturală europeană în 2016 (titlu pe care-l împarte cu orașul spaniol San Sebastian), orașul polonez se poate lăuda cu o viață studențească activă și cu locul 1 la numărul de câștigători ai premiului Nobel dintr-un oraș. Pe tot parcursul anului, au loc diverse evenimente artistice, lucru care i-a adus reputația de centru cultural. După inundațiile devastatoare din anii 90, capodoperele arhitecturale ale orașului au fost restaurate.

Manchester, Anglia

Photo Credit: leanconf.co.uk
Photo Credit: leanconf.co.uk

Situat în nord-vestul Angliei, orașul este renumit pentru cultura și arhitectura sa, dar și pentru cluburile sportive. În această vară este gazda Festivalului Internațional de la Manchester.

Rotterdam, Olanda

Photo Credit: www.stayokay.com
Photo Credit: www.stayokay.com

Considerat unul dintre cele mai vesele orașe din Europa, Rotterdam este cel mai mare port european. Orașul delectează turiștii cu arhitectură futuristă, cu inițiative inedite ca surfing pe canalele orașului și artă la fiecare colț. Stă bine și la capitolul viață de noapte.

Dublin, Irlanda

www.ireland.com
www.ireland.com

Aflată pe costa de est a țării, capitala irlandeză are construcții medievale ce datează încă din secolul 13. Orașul este gazda Institutului de film irlandez.

Kotor, Muntenegru

Photo Credit: www.travelandleisure.com
Photo Credit: www.travelandleisure.com

Orașul fortificat Kotor este situat pe coasta adriatică a Muntenegrului. Centrul orașului impreionează prin biserici și aspect medieval. Localitatea găzduiește Muzeul Maritim, care divulgă cunoscute povești marinărești.

San Sebastian, Spania

Photo Credit: www.riberamerica.com
Photo Credit: www.riberamerica.com

Capitala culturală europeană în acest an, cochetul oraș basc este situat pe țărmul oceanului Atlantic. Este cunoscut pentru locurile pitorești de promenadă de la țărmul golfului Biscaya, pentru casele din piatră din centrul vechi, dar și pentru specialitățile de vinuri locale.

Ljubljana, Slovenia

Photo Credit: www.slovenia-convention.com
Photo Credit: www.slovenia-convention.com

Capitala verde europeană a anului 2016, eleganta capitala slovenă se mândrește cu multe spații verzi. Dacă ești un spirit mai ecologist, explorează pe bicicletă centrul orașului unde sunt interzise mașinile, sau navighează pe superbul râu ce străbate capitala. Aici poți găsi prețuri accesibile la mâncare și acomodare fără a e preocupa prea mult de calitate. Slovenii se mândresc cu munți care-ți taie răsuflarea, viile și plajele lor.

***

Așadar, alege una dintre aceste destinații și începe a căuta zboruri și cazare accesibilă. Și dacă de priveliști superbe e sigur că vei avea parte, trebuie doar să te asiguri că ai bateria aparatului foto încărcată. Nu uita să faci rost de o hartă a locului unde mergi și să-ți îmbunătățești engleza. Fără a cunoaște principala limbă de comunicare internațională, îți va fi complicat să te descurci.

La Chișinău, școala de limbă engleză Fantastic English îți poate deprinde, într-un timp relativ scurt, comunicarea în limba engleză. And you’re good to go!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine