Vlad Filat: Adevărul despre „furtul miliardului” se va afla după prezidenţiale

655a07c164fbafd9dbc7b9bd01645106
Foto:ziarulnational.md

Fostul premier Vlad Filat, recent condamnat la 9 ani de închisoare, susţine că adevărul nu poate fi ascuns mult timp şi, mai devreme sau mai târziu, va ieşi la iveală. Raportul Kroll, dar şi alte investigaţii internaţionale vor contribui la aceasta. Ex-premierul presupune că adevărul se va afla după alegerile prezidenţiale, transmite IPN.

Într-un interviu acordat prin intermediul avocatului său pentru ediția online Komsomolskaya Pravda în Moldova, Vlad Filat a spus că puterea conștientizează că adevărul poate genera furia poporului care va înlătura această conducere de pe arena politică. În opinia sa, pentru ca adevărul să fie aflat, este important să sporească rolul societății civile, care nu poate fi manipulată şi nici cumpărată.

Dacă ar fi fost premier în 2014, Vlad Filat a declarat că „furtul secolului” nu ar fi avut loc. El a mai spus că instituțiile de stat, şi anume Banca Naţională, premierul, preşedintele Parlamentului, poartă responsabilitate directă pentru cele întâmplate.

Întrebat despre averea care i-a fost confiscată, ex-premierul afirmă că aceste proprietăți au fost procurate din 1994. Prin intermediul CEDO politicianul are convingerea că îşi va restabili dreptul la această avere. Fostul premier a mai spus că va lupta pentru a demonstra nevinovăția sa, chiar dacă acest lucru este extrem de complicat în condiţiile din Republica Moldova.

Vlad Filat, care a deţinut funcţia de premier în perioada 2009-2013, pe 27 iunie anul curent a fost condamnat la 9 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Sentinţa a fost pronunţată de instanţa primară, la peste 8 luni de când politicianul se află în arest. Vlad Filat a fost reţinut după un autodenunţ al primarului de Orhei, Ilan Şor, care susţine că i-a oferit ex-premierului mită de 250 de milioane de dolari pentru anumite servicii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine