(video) 30 de copii vagabondau și cerșeau pe străzile din Chișinău. Dormeau în ruina Hotelului Național

copii
Foto:Captură video

30 de minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 16 ani, originari din Ialoveni, Criuleni, Nisporeni, Teleneşti şi Chişinău, care vagabondau şi cerşeau printre automobile au fost depistați de forțele de ordine din Capitală.

Aceştia imediat au fost transportaţi la Centrul de plasament „Vatra”, fiind întocmite totodată fişe de sesizare către autorităţile publice locale pentru luare de atitudine conform competenţei prevăzute de legislaţia în vigoare.

Acțiunea are în loc în contextul asigurării protecției drepturilor și siguranței copilului, eficientizării măsurilor orientate la prevenirea și combaterea criminalității juvenile și a victimizării minorilor, combaterea vagabondajului și cerșitului în rândul lor, precum și a infracțiunilor comise împotriva copiilor. Astfel, fiecare inspectorat de sector au antrenat angajaţi pentru a verifica locurile posibile de concentrare a minorilor, predispuşi la vagabondaj şi cerşit pe străzile capitalei.

Este de menţionat că pe parcursul perioadei estivale, Poliţia capitalei a desfăşurat peste 300 de razii profilactice în acest context, dintre care doar 59 de raiduri au avut loc de comun cu organele de protecţie a drepturilor copilului.

Potrivit Legii nr.140 din 14.06.2013 privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, autorităţilor tutelare îi sunt delegate atribuţii în vederea respectării şi promovării interesului superior al copilului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine