Recomandări de evenimente pentru a șaptea zi din a șaptea lună a anului 2016

1
Foto:huhahohi.deviantart.com

Joi este o zi magică, este data de șapte, luna a șaptea din an. Redacția #diez.md vă propune să o petreceți diferit și să o faceți specială, chiar dacă nu este sfârșit de săptămână. Pentru acest lucru vă îndemnăm să mergeți la unul dintre evenimentele recomandate mai jos.

# Seminarul „De ce utilizăm sursele regenerabile la încălzirea și climatizarea apartamentelor?” la ora 14:00 la Interactiv S.A.

Care este perpectiva investițiilor în spații locative pentru anul 2016? De ce utilizam surse regenerabile la incalzirea si climatizarea incaperilor? Ce semnifică clădiri nZEB?

Vor răspunde la aceste și alte întrebari în cadrul Seminarului „de JOI” următorii specialiști:
– Expert economist,
– Agent imobiliar.
– Inginer implementarea tehnicii si tehnologiei noi,
– Inginer la exploatarea utilajului si instalatiilor gospodariei de apeducte si canalizare,
În fiecare zi de JOI, orele 14.00, pe adresa str. Ion Inculeț, 105. Dacă vă interesează acest subiect aflați mai multe detalii pe pagina de Facebook.

# Human Rights Cofé #4 la Tucano Caffe Brasil la ora 18:00

HomoDiversus te invită la Human Rights Café #4 – „Există drepturile omului fără feminism?”

Astfel discutăm cu activista civică şi membra Grupului de Iniţiative Feministe din Moldova, Victoria Apostol despre drepturile omului, în special drepturile femeilor ca o categorie aparte de drepturi.

Vom viziona un scurt filmuleţ tematic după care vom avea discuţii non-formale la acest subiect cu Victoria, care va împărtăşi din experienţa sa în promovarea drepturilor femeilor în Moldova.

Adresa: Or.Chişinău, str. Alexandru cel Bun, 91A (intersecţie cu bd. B. Bodoni). Acest eveniment este organizat de A.O. HomoDiversus în cadrul proiectului „Improving access to information on Civil and Political Rights through informal human rights education” cu suportul financiar oferit de Civil Rights Defenders. Detalii despre acest eveniment puteți să aflați pe pagina lui de Facebook.

# Seminar: „Seminţele – miracolul din farfuria ta” la ora 18:00 la Casa Bio

Dacă vrei să afli mai multe lucruri utile despre seminţe, atunci este evenimentul potrivit pentru tine!
Se va discuta :
# Tipuri de seminţe şi proprietăţile lor.
#  Cum şi de unde să alegem cele mai sanătoase seminţe.
# Cum să consumăm seminţele corect pentru a beneficia de nutrienţii din ele.
# Seminţele în alimentaţia adulţilor cît şi a copiilor.
# Cele mai importante seminte ce trebuie introduse în alimentaţia zilinică.
# Reţete sănătoase cu seminţe.
Preţ intrare – 100 lei. Rezervarea este obligatorie
la tel. 068781170. Mai multe informații despre evenimente află pe pagina lui de Facebook.

# Meciul Europa League: Zaria Bălți – Videoton FC la ora 18:00 la Stadionul Zimbru

Pe 7 iulie vino să susții fotbalul moldovenesc! Deținătoarea Cupei Moldovei, FC Zaria Bălți se întâlnește cu Videoton FC din Ungaria, într-o partidă care se anunță a fi incendiară.

Chiar dacă au o misiune dificilă, jucătorii de la Zaria Bălți sunt încrezuți în forțele proprii, iar cu ajutorul susținerii din partea fanilor vor putea obține calificarea în runda următoare.

Joi, începând cu ora 18:00 te așteptăm pe stadionul “Zimbru”, să fii alături de echipa preferată, în meciul din turul I preliminar al UEFA Europa League. Meciul este programat pentru ora 20:00. Doar împreună vom reuși să aducem victoria la noi acasă!

# Vara, sărbătoare fără sfârșit la BERD’S Desing Hotel la ora 18:30

Vara nu trebuie neglijată, pentru că se răzbună. Vara trebuie (și cere acest lucru într-un mod categoric) celebrată în fiecare clipă. Savurată cu ochii, cu plămânii, cu epiderma și cu toate papilele gustative.

Toate Sauvignon-urile țării vă așteaptă, aliniate frumos și pline de emoție, joi, ora 18.30, la Berd’s Design Hotel, pentru a sărbători o zi de vară, dar și pentru a fi degustate, savurate și înțelese. După seara de joi veți ști ce Sauvignon vi se potrivește cu adevărat, care este de împărțit cu prietenii și care, din păcate, nu-și merită banul.
Gustări alese, vinuri noi, atmosferă scânteietoare, profesioniști gata oricând să împărtășească tot ce știu și hedoniști gata oricând să guste o glumă bună.

Prețul biletului: 150 lei.
Membrii Clubului Hedoniștilor: 100 lei.

# Degustare Wine Friendly la KIKU Steak &  Wine la ora 19:00

Pe 7 iulie 2016, la ora 19:00, te invităm la Master Class-ul Wine Friendly, care va avea loc în incinta KIKU Steak & Wine. Degustarea va fi moderată de sommelierul Nicolae Luca.
INTRARE 300 MDL! REZERVĂ ACUM: 079350323

Meniu: Bruschette, assorti de cascavaluri și fructe uscate; Dorado grill; Prepeliță crocantă.

Vinuri: Fautor WinesGitana Winery 1953Purcari Winesi ; Equinox VieVinCIMISLIA WINERIES.
„Wine Friendly” revine într-o nouă ediție cu genericul „Wine – Live”. Campania este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și va avea loc în perioada iunie-iulie 2016.  Mai multe despre eveniment află pe pagina de Facebook a campaniei.

# Filmul „Valea Plângerii”  la Teatrul Spălătorie la ora 19:00

Între anii 1943 şi 1945, 25.000 de romi au fost deportaţi de regimul Antonescu în Transnistria. Jumătate dintre ei au murit la scurt timp de foame, de frig sau din alte cauze. După 70 de ani, cei puţini care au supravieţuit şi care pe atunci erau copii îşi reamintesc şi povestesc cu emoţie evenimentele teribile de atunci.

Filmul îşi propune să reconstituie drumul, locurile şi întâmplările tragice ale Holocaustului romilor. Interviurile cu membrii comunităţii ucrainiene din Transnistria completează poveştile supravieţuitorilor romi şi transformă un spaţiu astăzi aparent banal într-unul antropologic, al memoriei şi lacrimilor. Mai multe informații despre film puteți să aflați pe pagina lui de Facebook.

# Gala stelelor ● Baletului Vienez la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” la ora 19:00

Fundația Campionilor Olimpici din Republica Moldova va organiza pe data de 7 iulie 2016 un eveniment cultural fără precedent – un Gala Concert susținut de stelele Baletului Vienez, ce va avea loc la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Spectacolul inedit prezentat de stelele Baletului Vienez este o noutate culturală de proporție, oferind chișinăuenilor o șansă unicală de a urmări prestația vedetelor de balet de talie mondială.

Concertul va fi precedat de un eveniment tradițional în ajunul petrecerii Echipei Olimpice la RIO 2016 – Prezentarea Echipamentului Olimpic oficial al Echipei Republicii Moldova cu participarea dansatorilor de balet, dar și a vedetelor de televiziune locală.

Prezentarea Echipamentului Olimpic într-un context cultural de excepție se explică prin esența Olimpismului, care îmbină în mod armonios sportul cu cultura și educația, contribuind la crearea unui mod de viață bazat pe bucuria efortului și valoarea educativă a bunului exemplu. Mai multe informații aflați pe Facebook.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine