(foto) S-au ascuns în podul mănăstirii, iar după lăsarea întunericului au prădat-o de bijuterii prețioase

1_20
Foto:igp.gov.md

Un tânăr de 29 de ani și un minor de 14 ani din raionul Dondușeni și or.Drochia sunt cercetați de polițiștii din Căușeni pentru furt dintr-un lăcaș sfânt. Tânărul de 29 de ani nu este la prima abatere de la legislație.

Astfel, la 4 iulie curent, cei doi aflându-se pe teritoriul Mănăstirii „Marta și Maria” din loc.Hagimus, raionul Căușeni au asistat la slujba de la ora 13:00, timp în care au urcat în podul lăcașului unde au stat până după lăsarea întunericului. După ce s-au asigurat că biserica este încuiată, în jurul orelor 22:30 cei doi au sustras din interiorul lăcașului mai multe obiecte de cult prețioase din aur și argint, și anume: 24 lănțișoare, 7 medalioane, 3 inele și 20 de cruciulițe. Valoarea totală a obiectelor, fiind estimată la suma de aproximativ 125.000 lei.

Bănuiții au fost observați în jurul orelor 23:00 de o măicuță în timp ce deschidea lăcașul pentru rugăciunile de seară. Aceasta a alertat poliția și doi muncitori de pe teritoriul bisericii, pentru a-i reține.

În acest caz, Poliția a inițiat o cauză penală pentru tentativă de furt în proporții deosebit de mari. Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

3_31

r_0

y

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine