O parte din elevii claselor liceale vor fi eliberați de la susținerea tezei de vară

Elevi-la-curs-Leadership-Autentic
Foto:monitorulcj.ro

Elevii din clasele a X-a – a XI-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II, III la olimpiadele republicane la disciplinele școlare, organizate de Ministerul Educației, în anul curent de studii, vor fi eliberați de la tezele din cadrul sesiunii de vară cu acordarea notei „10” (zece) din oficiu. Această propunere a fost făcută de Consiliul Național al Elevilor și aprobată de Colegiul Ministerului Educației la data de 29 iunie.

Un alt element de noutate se referă la evaluarea tezelor semestriale din ciclul liceal. Până în prezent evaluarea la teză o făcea cadrul didactic la disciplină. Regulamentul propune evaluarea tezelor, în ziua susținerii, de către profesorii la disciplina de studiu din cadrul comisiei metodice, în conformitate cu baremele de corectare elaborate și aprobate.

De asemenea, potrivit proiectului Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal, concursul de admitere se va desfășura (după trei zile calendaristice de la finalizarea sesiunii suplimentare a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului) în două etape (I etapă – 15 zile calendaristice, a II-a etapă – șapte zile calendaristice), etapa a II-a fiind organizată doar în instituțiile de învățământ care au locuri vacante, conform planului de admitere.

Totodată, anual, prin ordinul ministrului, va fi stabilit calendarul admiterii în învățământul liceal, fapt ce va asigura eficiența proiectării activității manageriale pe dimensiunea învățământului liceal la nivel de instituție și unitate administrativ – teritorială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine