(foto) Primul forum anual GirlsGoIT în Moldova: Cum să încurajezi fetele să utilizeze tehnologiie

forumgirls6
Foto:GirlsGoIT

La 18 iunie, la Comrat a avut loc primul Forum Annual GirlsGoIT cu scop de celebrare a rezultatelor programului GirlsGoIT Bootcamp și de încurajare a participării fetelor din Republica Moldova în sectorul TIC.

Programul GirlsGoIT Bootcamp s-a desfășurat pe durata a 12 săptămâni în 7 localități: Chișinău, Strășeni, Călărași, Ungheni, Ștefan Vodă, Sălcuța și Comrat. Cele 39 de participante în cadrul proiectului, fete cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani au avut ocazia să învețe dezvoltare web și să parcurgă procesul de dezvoltare a unui produs – aplicație web care să adreseze problematici identificate în comunitățile respective.

Photo Credit: GirlsGoIT
Photo Credit: GirlsGoIT

În rezultat, participantele au avut ocazia să prezinte produsele dezvoltate pe parcursul celor 12 săptămâni în cadrul Forumului în fața unui juriu reprezentat de companii private din sectorul IT, sectorul de dezvoltare a start-up-urilor în antreprenoriat și reprezentantul Ambasadei Germaniei în Moldova în calitate de parteneri principali ai programului GirlsGoIT Bootcamp.

Photo Credit: GirlsGoIT
Photo Credit: GirlsGoIT

Fiecare dintre cele 7 echipe a fost nominalizată în cadrul unei categorii, precum urmează:

Cea mai bună prezentare – GirlsGoIT  Chișinău

Cea mai bună colaborare în echipă – GirlsGoIT Ungheni

Cea mai bună experiență pentru utilizator – GirlsGoIT Strășeni

Cel mai mare potențial comercial – GirlsGoIT Comrat

Cea mai bună implicare a clubului local în societate – GirlsGoIT Sălcuța

Cel mai mare potențial de impact social – GirlsGoIT Călărași

Cel mai mare potențial de dezvoltare a produsului – GirlsGoIT Ștefan Vodă

Photo Credit: GirlsGoIT
Photo Credit: GirlsGoIT

Premiul mare, în valoare de 300 de euro, i-a revenit echipei GirlsGoIt din Ștefan Vodă, echipa care a dezvoltat bazele unei aplicații web care să pună la dispoziția utilizatorului soluții medicale econome ca și alternativă a celor propuse pacientului (o bază centralizată a costurilor pentru medicamente).

Photo Credit: GirlsGoIT
Photo Credit: GirlsGoIT

Primul Forum anual GirlsGoIT a reunit partenerii principali ai programului: UN Women, Centrul de Guvernare Electronică, Ambasada Germaniei în Moldova, Novateca, dar și parteneri ai Forumului, Spark Research Lab, Universitatea Tehnică a Moldovei, Endava, Granat, FFW, Dreamups Innovation Camp în două paneluri de discuție care au vizat dezvoltarea și rolul programului GirlsGoIT în educația TIC pentru tinerele din Moldova, dar și care sunt oportunitățile sectorului TIC pentru tânăra generație.

Photo Credit: GirlsGoIT
Photo Credit: GirlsGoIT

Participantele GirlsGoIT Bootcamp, dar și alte tinere motivate vor avea oportunitatea să participe in Tabăra de Vară GirlsGoIT care va avea loc între 23 și 31 iulie. 121 de tinere din 30 de regiuni ale țării au aplicat pentru a participa în cadrul taberei, iar rezultatele vor fi anunțate până la 5 iulie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine