Industria vinicolă din Moldova e cu un pas înainte: Rețeaua de vinuri „Sălcuța” și-a deschis primul magazin „Di&Vino”

13559034_931428663646714_2332100770363895932_o
Foto:Photo Credit: Di&Vino/Facebook

Vinul unește moldovenii: datorită cererii și interesului în creștere pentru vinurile autohtone, manifestat atât de consumatorii din Republica Moldova, cât și de turiștii care ne vizitează țara, producătorul de vinuri Sălcuța a lansat, la data de 30 iunie, primul magazin al lanțului de wine shopuri DI&VINO.

Situat în sectorul Buiucani al Capitalei, str. L. Deleanu 3/5, magazinul oferă o gamă variată de băuturi autohtone de calitate, pentru toate gusturile, precum: vinuri, divinuri, spumante, Grappa.

Prin deschiderea magazinului, proprietarii brandului și-au propus să prezinte vinuri de Sălcuța și să susțină alți producători autohtoni, promovând cultura consumului vinurilor de calitate, prin crearea unui lanț de magazine specializate în imediata apropiere de consumator. În cadrul magazinului vor fi expuse diverse vinuri autohtone, îmbuteliate la sticlă și vinuri maturate în butoi, seci, demiseci și demidulci.

 

Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook

Mai mult, în cadrul wine shop-ului „DI&VINO” veți putea regăsi pe rafturi și producătorii de vinuri spumante, precum: „Chateau Vartely”, „Cricova”, dar și companii producătoare de divinuri: „Călărași Divin”, „Barza Albă”, producătorul de Grappa „MoldNord”.

Întrebată de specificul acestui magazin, proprietara acestuia, Cornelia Pâslaru, ne-a zis că „DI&VINO” își câștigă pe deplin originalitatea prin faptul că aici veți mai putea găsi diverse accesorii pentru vin, realizate de compania „Global Bar”: pahare de toate tipurile, diverse ulcioare, decantoare, tirbușoane, suvenire, wine coolere și anti-picurătoare. Mai mult, clienții wine shop-ului, interesați de organizarea anumitor evenimente, se vor putea bucura și de reduceri semnificative, procurând vinuri de calitate direct de la producători.

 

Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook

Surprinși de aroma inegalabilă a vinurilor de Sălcuța: „Merlot”, „Alb de sălcuța”, „Pinot Gris”, „Sauvignon Blanc”, „Tămâioasă de Sălcuța” și „Chardonnay”, vizitatorii au fost salutați cordial și de către tehnologul vinăriei, care și-a împărtășit secretele degustării de vin: „Începem cu examinarea vizuală, analizând vinul la o sursă de lumină, învârtind ușor paharul, pentru a se elimina dioxidul de carbon. Continuăm explorarea vinului prin examinarea olfactivă, apoi examinarea gustativă”.

Consacrat prin vinurile-i deosebite, wine shop-ul le propune clienților și un desert special, menit să amplifice aroma irezistibilă a licorii lui Dyonisos – dulciurile fine „Rifero” – o îmbinare delicioasă de prune și caise în ciocolată, produse și ambalate la Ialoveni.

 

Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook
Photo Credit: Di&Vino/Facebook

Cât despre planurile de viitor, Cornelia Pâslaru menționează: „Ne propunem extinderea rețelei de magazine „DI&VINO” în toate sectoarele Capitalei și în toată Republica Moldova. Mai mult, ne dorim să deschidem filiale și peste hotarele țării, în România, Polonia sau Cehia. Pentru că avem moldoveni în toate colțurile lumii și pentru că nimic nu e mai emoționant decât un colet cu vin bun de acasă, „DI&VINO” își propune să unească moldovenii de pretutindeni, prin extinderea brandurilor autohtone”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine