Radu Albot devine primul moldovean care se califică în turul II la Wimbeldon

raduwimble
Foto:tenis.md

Radu Albot, cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova din toate timpurile, continuă să se auto-depășească. Sportivul nostru s-a calificat în runda a doua a celui mai important turneu de tenis din lume care se dispută pe iarbă – Wimbledon, bifând cea mai importantă performanță din istoria tenisului național.

Moldoveanul a avut un meci de coșmar contra portughezului Gastao Elias, locul 96 ATP, jucător pe care l-a întâlnit și la Chișinău în Cupa Davis, când a reușit să-l învingă, scrie tenis.md 

Partida de pe terenul nr 19 de la Wimbledon a început rău pentru Radu. Primul set a fost câștigat de lusitan cu scorul de 6-3. A urmat apoi două seturi magnifice pentru jucătorul din Chișinău, câștigate cu 6-2 și 7-5.

Setul al patrulea a fost însă unul dramatic și cu o execuție psihică din cauza condițiilor meteo. La scorul de 2-1 pentru Albot, meciul a fost întrerupt din cauza ploii, iar organizatorii nu l-au mai reprogramat pentru seara de marți, astfel fiind programat pentru amiaza de miercuri de la ora 13:30.

Jocul a fost reprogramat pentru ora 14:15 a zilei de miercuri. Partida a început cu Radu Albot la serviciu care și-a câștigat game-ul și a urcat la două puncte avantajul pe tabela de scor, dar portughezul și-a luat și el serviciul, scorul devenind 3-2 pentru Radu.

Cu 3-2, 30-0, pe tabela de scor în dreptul sportivului nostru… a venit din nou ploaia, s-au tras prelatele și meciul încă odată a fost întrerupt! Spre seară, după reluare, Radu s-a impus cu 6-4 și merge pentru prima dată în turul al doilea la Wimbledon!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine