Categorii de joburi sezoniere pentru studenți. Cum să câștigi bani în plus pe durata verii

job1
Foto:Piatamuncii.md

Experiențe memorabile și buzunare pline – așa pot fi descrise în câteva cuvinte oportunitățile de muncă pentru studenți pe durata verii în România și Republica Moldova, dar și peste hotare.

Opțiunile sunt nelimitate și pot fi consultate pe site-urile de specialitate – cele mai bune oferte le găsești pe PiațaMuncii.md. Iată listă cu cele mai bune categorii de joburi sezoniere:

Lucrul în vânzări

Poate unul dintre locurile de muncă ce oferă cea mai mare diversitate pentru un tânăr este în vânzări. Presupune un mediu de lucru dinamic, cunoașterea de oameni noi, de locuri noi și un salariu motivant, în funcție de performanțe. De la așezarea produselor pe rafturi, lucrul cu clienții, împărțirea de pliante și mostre și până la lucrul la caserie, munca în vânzări oferă multe provocări, dar și multe lecții de carieră și viață care nu se învață la școală.

Munca în industria alimentară

De la barmani și ospătări, hosts și hostesse, până la ajutor de bucătar, munca la restaurante și terase este pentru oameni sociabili, cărora bacșișurile le vor veni pe măsura amabilității lor. E un loc de muncă unde se învață mult despre disciplină, rezolvarea conflictelor și chiar trucuri de preparare a cocktail-urilor sau a unor rețete culinare.

Internship

Internship-urile în cadrul unor companii pot fi cheia pentru a obține, la finalul facultății, job-ul mult dorit. Un astfel de internship trecut pe CV poate fi avantajul de neprețuit care pune un tânăr într-o poziție de avantaj în fața celorlalți candidați.

Dădac/ă

Pentru cei cărora le place și se pricep la lucrul cu copiii, oferta de angajare ca dădac/ă este imensă pe durata verii. Cum copiii sunt în vacanță și bunicii nu sunt întotdeauna la îndemână, părinții sunt dispuși să plătească sume considerabile pentru a-și ști copiii îngrijiți și fericiți în timp ce ei sunt la serviciu.

Programe timp Work&Travel sau Au Pair

Munca în străinătate lasă amintiri memorabile tuturor tinerilor care au curajul să petreacă două luni din viață într-un loc complet străin. Diferența de mentalitate, de cultură, necesitatea de a vorbi în permanență într-o limbă străină dezvoltă mintea și personalitatea remarcabil de mult. La fel și interacțiunea cu oameni noi veniți, la fel, la muncă din alte țări, fiecare cu propriul său bagaj cultural, deschis la schimb de experiențe. Programele de tip Work&Travel sunt însă cele mai sigure pentru studenți. Ofertele de pe internet trebuie bine verificate și diferențiate, cele reale de cele care ascund înșelăciuni. Atenție deci ca furnizorul ofertei să fie o companie serioasă, doar așa aventura trăită peste hotare va fi de neuitat.

La finalul verii, pe lângă experiența în muncă acumulată și bani în buzunar, oricine alege una dintre opțiunile de mai sus va avea și viața îmbogățită semnificativ cu abilități noi și un sistem de valori puternic și bine fundamentat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine