(video) Doi tineri ar fi jefuit magazine de bijuterii cu măști medicinale pe față și ar fi sustras 1 kg de aur

1
Foto:igp.gov.md

Doi tineri de 34 și 35 de ani, membrii a unui grup criminal, specializați în comiterea atacurilor tâlhărești, au fost reținuți în Moldova de către ofițerii de investigații. Aceștia sunt acuzați că ar fi au săvârșit o serie de atacuri tâlhărești în casele de amanet, precum și în magazinele specializate în vânzarea bijuteriilor din aur, din municipiul Chișinău și într-o gospodărie din raionul Călărași, în februarie-mai, anul curent.

Urmare a investigațiilor efectuate de către angajații Direcțiilor Combaterea crimelor organizate și Combaterea crimelor grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura municipală au stabilit că din grupare fac parte 7 membri, originari din regiunea Transnistreană, toți fiind consumatori de droguri și anterior judecați pentru infracțiuni similare.

Cu măști medicinale pe față, membrii grupării pătrundeau în magazine prin acces liber, amenințau vânzătoarele cu un pistol neidentificat și, după care cu un ciocan spărgeau vitrinile de unde sustrăgeau bijuterii din aur, ulterior, eschivându-se de la locul infracțiunii.

Astfel, suspecții au sustras în această perioadă din magazinele de bijuterii circa 1 kg de aur în valoare de peste 700 mii de lei. Ulterior, obiectele de preț erau vândute în regiunea transnistreană. Din gospodăria raionului Călărași, aceștia au sustras un laptop, telefoane mobile, bani și aur, pricinuindu-i victimei un prejudiciu material de circa 74.000 de lei .

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către poliție, membrii grupării au fost identificați, doi din ei, fiind arestați pe un termen de 30 de zile. Interogaţi de poliție, aceștia şi-au recunoscut vina.

În acest caz, bărbații sunt cercetați penal aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani. Polițiștii investighează cazul în vederea stabilirii celorlalți membri ai grupării, dar și depistarea obiectelor furate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine