Lista de instrumente de Project Management recomandate de Victor Bujoreanu de la Makers Moldova

assisted_search_showing_2-2
Foto:thenextweb.com

Victor Bujoreanu de la Makers Moldova și-a împărtășit pe blogul său lista de instrumente de colaborare pe care le folosește în ultimii doi ani, explicând prin ce acestea sunt utile.

Totul a început cu voluntariatul în BEST Chișinău – prima mea experiență de lucru în echipă, de gestionare de sarcini și organizare de evenimente, scrie Victor. Odată ce provocările pe care mi le luam deveneau tot mai complexe era critic important să găsesc instrumente pentru a eficientiza lucrul on-line al echipei. În căutarea mea am ajuns în final la o listă de 3 instrumente pe care le-am folosit atât la Hello Career cât și pentru ce facem acum în Makers Moldova și Atelier 99.

Ce voiam să găsesc trebuia să corespundă următoarelor criterii:

  1. Cât mai simplu de utilizat;
  2. Eficient pentru echipe de 5-6 persoane;
  3. Să excludă necesitatea de micro-management;
  4. Să fie integrabile între ele;
  5. Gratis.

Lista actuală de instrumente pe care le folosesc arată așa:

  • Asana – pentru managementul taskurilor și comuncarea despre taskuri; Ședințele de lucru se planifică pe asana, tot pe asana facem îndată follow-up la discuții, care sunt taskuri delegate, sarcini cu termeni specifici de îndeplinire.

Link aplicație web: app.asana.com
Link aplicație android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asana.app&hl=en

  • Google Drive – arhivă și lucrul colaborativ la diverse documente; Fiecare în echipă are rolul său și un obiectiv operațional de care e responsabil. Fiecare are grijă de proiectele de lucru în asana și de documentele/mapele relevante pe drive.
  • Slack – comunicarea generală în echipă. Pe slack se întâmplă toată comunicarea online. Slack poate fi integrat atât cu drive cât și cu asana. Poți căuta în mesaje, poți marca mesajele importante pentru a reveni mai ușor la ele.

Link aplicație android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Slack

Proiectele în asana, canalele de discuții în slack, mapele în Drive au denumiri sugestive și cel mai des corespund obiectivelor operaționale sau direcțiilor principale de activitate pe care le avem pentru echipă și proiect.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine