(foto) Încep o viață nouă prin poezie: Poetul Iulian Filip a avut o întâlnire cu deținuții Penitenciarului nr. 15

1
Foto:penitenciar.gov.md

În premieră pentru sistemul penitenciar autohton, poetul, dramaturgul, eseistul şi prozatorul Iulian Filip a reuşit să lase o amintire frumoasă deţinuţilor din Penitenciarul nr.15-Cricova. Conform unui comunicat de presă a instituției, în incinta bibliotecii penitenciarului a avut loc o întâlnire de zile mari cu scriitorul care s-a impus în literatura universală drept un promotor al creaţiei româneşti, Iulian Filip.

Scriitorul a venit în ospeţie dirijat de dragostea de a împărtăşi poezia şi arta frumosului cu deţinuţii aflaţi în custodia Penitenciarului nr.15-Cricova, dăruindu-le un lot de carte din propria creaţie.

Dialogul cu deţinuţii a fost unul de suflet, poetul vorbindu-le acestora despre versuri, poezie, importanţa lecturii în viaţa fiecărui om, indiferent de locul unde s-ar afla, astfel, găsind pentru fiecare şi câte o povaţă. Scriitorul a apreciat cunoştinţele unor deţinuţi în domeniul literaturii, menţionând că nu e târziu niciodată să te schimbi şi să adopţi un comportament pro-social.

Photo Credit: penitenciar.gov.md

 

La finele evenimentului, deţinuţii au mulţumit poetului pentru vizită, darurile oferite şi pentru sfaturile şi recomandările aduse, dăruindu-i un obiect din lemn sculptat manual. Mare i-a fost bucuria scriitorului când a observat că, pe un perete sub formă de tablou în bibliotecă stătea chiar chipul său desenat în creion de un deţinut talentat din cadrul instituţiei.

Menţionăm că, DIP îşi propune să colaboreze atât cu renumiţi actori, interpreţi, scriitori din ţară cât şi cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile care sunt deschişi să contribuie la reeducarea persoanelor din detenţie ajutându-i, astfel, ca după ispăşirea pedepsei să se reîntoarcă în societate dispuşi de a-şi crea un alt viitor, unul mai bun şi mai prosper.

Photo Credit: penitenciar.gov.md
Photo Credit: penitenciar.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine