Se va încerca crearea unui centru alternativ al Chișinăului la Festivalul de Artă Urbană

chisinauora
Foto:Orașul Meu

La 26 iunie, la Chișinău, va avea loc pre-eventul la ceea ce se dorește a fi cel mai mare Festival de Artă Urbană din Moldova care este planificat pentru august.

„26 iunie 2016, începând cu ora 10:00 în scuarul amplasat la intersecția străzilor Zamfir Arbore, Sfîntul Andrei și Ion Doncev. Centrul Chișinăului. 10 minute pe jos de Parlament va avea loc un eveniment underground prin care nu vom oferi oamenilor doar pâine și circ, dar, vom crea un centru alternativ a Chișinăului (10 graffiti-uri, 2 instalații urbane într-o zi.) Pe parcurusul zilei vom avea o zonă de conferință unde vom discuta 4 proiecte urbane și un panel de discuții cu oficialii Chișinăului. 10 DJ, 2 rapperi, 1 trupă rock, 100 de beanbag-uri, workshop-uri, târg, expoziție, foto, tatuaje și multe altele vă vor aștepta acolo” spun organizatorii evenimentului. 

festival12

În ziua festivalului va fi amenajată o zonă de conferințe unde vor fi discutate proiectele urbane ce provin din mediul societății civile. Vor fi anunțate pentru prima oară proiectele: @Skatepark și @Auditorium

În zona de conferință au fost invitate o mare parte a marilor companii din Chișinău pentru a identifica posibilități de susținere a proiectelor. Sunt așteptați toți doritorii să pună întrebări sau să dea feedback pe marginea proiectelor.

După încheierea discuțiilor asupra desfășurării proiectelor, va începe un battle de dansuri hip-hop cu cei mai cotați dansatori din Chișinău.

Pe parcursul zilei vor fi realizate 10 graffiti-uri și picturi murale de către cei mai buni grafferi din Moldova. (Izzy Izvne, Becon, Leafz, Cris, Bust, BTA, Folks)

Scopul acestui eveniment e să punem piatra de temelie a unui centru alternativ a Chișinăului de genul 5 Points New York sau Museo di Arta Urbana Rome.

festival11

Ce urmează ? Urmează un Festival enorm în luna august, unde intenționăm să pictăm întreaga zonă, inclusiv cele 5 intersecții, să o amenajăm cu mobilier urban și instalații artistice, astfel încât, în urma fiecărei ediții, zona centrului Alternativ să se extindă.

Mai multe detalii în eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine