Recomandări de evenimente pentru o zi călduroasă de joi, 23 iunie

1
Foto:yuppee.com

Știm că este cod galben de căldură, dar cu toate acestea ai putea să-ți faci ziua mai frumoasă dacă alegi să mergi la unul dintre evenimentele recomandate de redacția # diez.md.

#1. Tatiana Scripa: „In lumea copilariei”. Lansare de cărţi de autor, ora 14:00 la Biblioteca Hașdeu

Joi sunteți invitat la o lansare de cărţi „Sentimentul Esc” şi „Un fel-altfel de noi” de Tatiana Scripa. Autoarea s-a născut la 13 martie 1963 în or. Herţa, reg. Cernăuţi, Ucraina. Este lector universitar la Catedra de pedagogie şi psihologie generală a Universităţii de Stat din Tiraspol, cu sediul în Chișinău.

Este laureată a Festivalului Internațional de Poezie „Renata Verejanu”, Chișinău, edițiile 2014 (poezie) și 2015 (eseu); Laureată a Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”, București, 2015. Puteți să aflați mai multe informații dacă acesați pagina de Facebook a evenimentului.

 

#2. „Ziua Spaniei”  la ora 14:30 la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri cu dizabilități fizice, Bd. Traian 23/1, Chisinau, Moldova

Spania este o ţară în care o zi nu trece fără fiesta, fie că sunt închinate sfinţilor, dansurilor, alergarea taurilor, parade de costume şi multe multe altele. Sărbătorile spaniole sunt o adevărată paradă de culoare, voie bună şi trăiri intense! Cu această ocazie CCCT invită toţi doritorii la o fiestă spaniolă şi anume „ZIUA SPANIEI” care va fi prezentată de către voluntara originară din Spania Naiara.

 

#3. Movie Day – Proiecția filmului „Te Iubesc, Ion și Doina” la Liceul Teaoretic „Gheorghe Asachi” la ora 16:00

Vă invităm la a treia ediție a evenimentului caritabil organizat de voluntarii ODIP: Movie Day.Aveți ocazia sa vă relaxați intr-o atmosferă destinsă,tradițională şi amuzantă vizionînd filmul biografic “Te iubesc Ion şi Doina” de Leontina Vatamanu.Vă aşteptăm cu drag în Sala Mica de Festivități a Liceului Teoretic Român-Francez “Gh.Asachi” ,pe data de 23 iunie 2016 ,la ora 16:00 .Persoanele prezente contra sumei de 20 de lei vor beneficia de o băutura răcoritoare (Cola, Fanta sau Sprite) şi pop-corn după procurarea biletului de participare . Banii adunați în urma acestui eveniment vor fi donaţi Casei de copii-Orfelinat din Ialoveni.

Pentru mai multe informații puteţi contacta organizatorii evenimentului: Albu Nina, Botea Nadina, Ețcu Ionel şi Marina Alex; sau telefona la numărul de telefon 076748845. De asemenea, puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului.

 

#4. Cum să lansezi o afacere Efectiv și Eficient (Gratuit) la ora 16:30 la Biblioteca Onisifor Ghibu

Începerea unei noi afaceri este o provocare și o activitate costisitoare. Și din pacate multe StartUp-uri eșueaza. De aceea este foarte important să începi afacerea ta într-un mod eficient și efectiv. Dar cum poți s-o faci? Vom studia o metodologie pentru dezvoltare unei idei de afacere și a unui model de afacere. De asemenea vom discuta despre felul în care putem testa și adapta din mers un model de afacere.

Întrebările care vor fi discutate:
• Care sunt pașii cei mai importanți pe care trebuie să îi facem atunci când începem o afacere?
• Cum poți dezvolta o bună idee de afacere?
• Cum poți preveni eșecul atunci când îți deschizi afacerea?

Klaas Evers este un consultant și anterprenor Olandez. El a fost implicat în formarea afacerilor in peste 10 țări din lume. Are o pasiune pentru afaceri și modele de afacere care au impact pozitiv în societate. Trainingul va fi în Engleză cu traducere live îl limba Română. Mai multe despre eveniment aflați pe Facebook. 

 

#5. Eveniment aniversar al SDC la ora 17:00

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) marchează 15 ani de activitate în Republica Moldova.

Cu această ocazie, vă invităm să petrecem o seară îmreună, într-o atmosferă de sărbătoare, la 23 iunie, ora 17.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. În program: prezentări, ateliere de creație, concursuri, expoziții, loterii, spectacole de muzică și teatru, proiecții de film.

Vă așteptăm cu multe activități, informații utile și surpize pentru toate vârstele și gusturile. Intrarea este liberă. Mai multe informații aflați pe Facebook.

 

#6. Human Rights Café #3 la ora 18:00 la Tucano Coffe Brasil

25% din cazurile pierdute de Moldova la CEDO se datorează încălcării dreptului de a nu fi supus unui tratament inuman, degradant sau torturii. Astfel discutăm despre fenomenul torturii și relelor tratamente cu experta Veronica Mihailov-Moraru, avocată, formator in domeniul respectării drepturilor omului, membră a consiliului Amnesty International Moldova, magistru în drept și autoare a mai multor publicații.

Evenimentul este organizat în contextul Zilei Internaționale pentru Sprijinirea Victimelor Torturii comemorată în fiecare an la data de 26 iunie.

Vom viziona un scurt filmulet tematic dupa care vom avea discutii non-formale la acest subiect. Expertul va impartasi experienta sa în apărarea persoanelor supuse torturii și relelor tratamente din 7 aprilie 2009, istorii umane ale persoanelor ce au avut de suferit înafara evenimentului, precum și modul de investigare din partea autorităților. Informații mai multe aflați pe pagina de Facebook.

 

#7. Workshop Gratuit: 5 reguli de lucru cu prețul la ora 18:30 la Angry Business

Seminar gratuit: 5 reguli de lucru cu prețul. În program vor fi:
– Cum spunem prețul astfel încât să fie acceptat;
– Când este momentul potrivit de a-l anunța;
– Care sunt factorii care determină acceptarea ușoară a prețului;
– Câtă valoare ascunde în sine costul.

Gazdă și speaker  va fi Alexandru Bordea. Intrare la eveniment se va face în bază unui act de identitate. Mai multe informații aflați pe Facebook.

 

#8.  Concert cu Alex Calancea Band feat Viola! Live at Uptown Cafe la ora 21:00

Vă invităm la un concert de muzică fusion/funk/jazz în incinta Uptown Cafè. Cei mai buni muzicieni din Republica Moldova ne vor uimi cu calitatea ireproșabilă a muzicii interpretate. Multe surprize muzicale sub formă de improvizații și solouri cosmice vă așteaptă în seara de Joi, 23 iunie! Deci nu uităm, joi 23 iunie la Uptown Cafè. Rezervări la 078775701! Preț intrare – 80lei/persoana. Mai multe informații aflați pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine