Se caută entuziaști care să ajute la organizarea celei de-a II-a ediții a Moldo Crescendo

adriana4
Foto:Andriana Oboroceanu

Marcel Lazăr, unul din inițiatorii proiectului Moldo Crescendo – festival de muzică clasică realizat de către tineri muzicieni din diasporă, caută ajutor în organizarea celei de-a doua ediții a evenimentului. Vedeți mai jos necesitățile acestuia.

Cine suntem: Moldo Crescendo este un festival organizat de către un grup de tineri muzicieni din diasporă. Anul acesta suntem la a doua ediție.

Ce am făcut la prima ediție : Anul trecut am organizat 4 concerte în Chișinău, două la Sala cu Orgă, unul la Muzeul de Artă al Moldovei și unul caritabil la Spitalul Republican.

Ce vrem să facem: Credem că moldovenii vor mai multă cultură, dacă li se oferă asemenea oportunități. De aceea, în acest an ne-am propus să organizăm patru concerte de muzică clasică, în patru locații diferite, în Chișinău, și  în afara Chișinăului, locațiile îs tare frumoase, dar îs secrete încă.

Când: concertele vor avea loc la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august, de voi o să avem nevoie începând cu 20 iulie , până cel târziu pe 7 august.

Photo Credit: Adriana Oboroceanu
Photo Credit: Andriana Oboroceanu

Ce căutăm:

Voluntari – oameni responsabili și iubitori de cultură care vor avea variate sarcini înainte și în ziua concertelor (acestea pot include verificarea biletelor, direcționarea oamenilor către parcări, aranjarea decorului etc.)

Asistenți de logistică – persoane foarte responsabile și foarte organizate, care vor asigura buna desfășurare a concertelor. Aceasta include sarcini ca:

  • Organizare de transport pentru muzicieni și spectatori;
  • Asigurarea bunei funcționări a sunetului și luminilor;
  • Comunicare cu autoritățile publice locale;
  • Gestionarea echipelor de voluntari;
  • Comunicarea cu agenții economici care vor desfășura activități în cadrul evenimentelor;
  • Orice activități care asigură buna desfășurare a concertelor.

Fotografi/Videografi – deși sperăm să putem avea un buget pentru fotografi și videografi, căutăm totuși oameni care ar dori să facă asta din plăcere, pentru cultura țării noastre, iar într-un caz frumos să fie remunerați. Asta s-a întâmplat anul trecut, când Andriana și Beatrice au fost de acord să lucreze gratuit, iar la sfârșit au primit o mică remunerare, și multă experiență.

E nevoie de fotografi pentru fotografie documentară/photo jurnalism, și eventual dacă o să avem un poster la evenimente, cineva să facă clic clic la intrare.

E nevoie de videografi pentru un clipuleț de câteva minute (5-7), cu un making off și cum a fost festivalul. Imagini de la pregătiri, concerte, after-concert, party și after-party.

Atât în cazul fotografilor și a videografilor, va trebui să lucrați cu aparatajul vostru

Photo Credit: Adriana Oboroceanu
Photo Credit: Andriana Oboroceanu

 

Perioada: 22 iulie – 7 august.

Remunerare: negociabilă și multă experiență de neprețuit.

Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul Google, iar pentru detalii nu ezitați să ne scrieți pe pagina festivalului.

Proiectul de anul acesta este unul inovativ pentru Republica Moldova. Ca orice inițiativă culturală, resursele noastre sunt limitate (foarte), însă sperăm să găsim oameni entuziaști (ca noi!) care să pună umărul la schimbarea din țara noastră, ca acest festival să devină o tradiție anuală.

Photo Credit: Adriana Oboroceanu
Photo Credit: Andriana Oboroceanu

Prima ediție a festivalului

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine