HACK.COR.RUP.TION – evenimentul marca Garage48 care vine să lupte cu corupția din Moldova

Garage48
Foto:www.battleit.eu

În perioada 8-10 iulie, la Generator HUB va avea loc HACK.COR.RUP.TION – evenimentul marca Garage48 care vine să creeze aplicații care ar putea ajuta la lupta împotriva corupției din Moldova.

Garage48 și-a unit fortele cu CIVITTA Estonia, UNDP în parteneriat cu CNA , cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei au inițiat primul hackathon anti-corupție din Moldova.

Pregătiți-vă pentru 48 de ore pline de distracție, codificare, proiectare și gândire pentru a aduce un impact valoros pentru societatea în care locuiți!

hack1

Dacă ești gata pentru HACK.CORRUPTION pentru a construi ceva nebunesc și inovator pentru a sprijini societatea în care locuiți, acest eveniment este pentru tine! La eveniment se așteaptă 50 de persoane: ONG-uri, start-up-uri, dezvoltatorii de software și alți participanți interesați în a produce impact în societate. Echipele se vor forma pe loc sau vă puteți înscrie ca echipă.

Echipele pot propune idei despre IT aplicații sau platforme care să abordeze corupția și să se angajeze public în prevenirea sau raportarea corupției, precum și sensibilizarea cu privire la necesitatea de a preveni corupția.

Echipele vor lucra timp de 48 de ore vor livra un beta-prototip duminică, 10 iulie.

Cele mai bune 3 soluții vor fi premiate cu 10.000 $ pentru a continua dezvoltarea ideii într-un instrument IT care să lucreze! Mai mult decât atât, câștigătorii vor fi antrenați timp de 6 luni de către o echipă de mentori locali și internaționali pentru a asigura un sprijin în dezvoltarea în timp util și productiv al soluțiilor.

Ce este Garage48

garage

Garage48 este un eveniment care se desfășoară pe parcursul unui weekend, în cadrul căruia participanții pot dezvolta produse sau își pot începe propriul startup. Conceptul Garage48 este o combinație între un hackathon și un exercițiu complex de dezvoltare a unui produs de la zero. Originar din Estonia și Silicon Valley, conceptul Garage48 s-a extins cu ușurință în țările cu o dezvoltare tehnologică semnificativă precum Estonia, Ucraina, Letonia, Belarus, Georgia, Ghana, Uganda, Kenya și acum în București, România.

La eveniment sunt așteptați dezvoltatori talentați front-end, back-end, dezvoltatori de aplicații mobile, activiști sociali, ingineri, designeri, lideri de echipă, jurnaliști de investigație și vizionari.

Evenimentul va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016, la Chișinău. Mai mule detalii aici: Hack Corruption

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine