Cineva a otrăvit unica lupoaică albă de la Grădina Zoologică din Chișinău

image
Foto:youtube.com

Conform directorului Grădinii Zoologice, un bărbat i-ar fi aruncat lupoaicei o bucată de carne otrăvită. Persoana nu a fost identificată, iar Procuratura a refuzat inițierea urmăririi penale.

Lupoaica a fost adusă din Cehia la începutul acestui an. Pentru aceasta ar fi fost plătită o sumă simbolică de 150 de euro.

Incidentul s-ar fi petrecut câteva săptămâni în urmă, iar lupoaica a murit în aceeași zi. Nu se știe persoana sau cauza otrăvirii, însă expertiza a arătat că otrava a fost foarte puternică.

Conform realitatea.md, directorul Grădinii Zoologice, Alexei Hanțațuc, a declarat că Procuratura sectorului Botanica a refuzat inițierea unei proceduri penale.

„Noi nu vom întreprinde deocamdată nicio măsură, nu avem resurse. Nu ne rămâne decât să fie pus un gard cu sârmă ghimpată, dar atunci cum vor veni oamenii la Zoo? Ca la închisoare? Bani nu sunt deloc”, a declarat directorul Grădinii Zoologice.

Ultimul caz similar a avut loc cu 17 ani în urmă, când o persoană necunoscută i-ar fi aruncat unui lup o bucată de pâine cu cioburi de sticlă. Persoana vinovată nu a fost reținută, iar animalul a murit din cauza hemoragiei interne.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine