EURO 2016: Cum trebuie să joace România împotriva Albaniei pentru a se califica în optimi

romaniaa
Foto:republica.ro

Azi, 19 iunie, este ziua decisivă pentru naționala României la Euro 2016, ziua în care se va decide dacă România merge în optimi sau merge acasă. Vedeți mai jos șansele tricolorilor.

Calificare de pe locul 2

Victoria Franței cu Albania a scăzut considerabil șansele ca România să se califice de pe locul 2. Așa încât un rezultat de egalitate în meciul Franța – Elveția avantajează ambele echipe, care se vor califica în optimile de finală, scrie ziare.com

Pentru a fi siguri de calificare de pe locul 2, Franța trebuie să învingă Elveția, iar România trebuie să învingă Albania, la o diferență de două goluri, deoarece golaverajul este principalul criteriu de departajare la egalitate de puncte între doua echipe.

Dacă România învinge doar cu 1-0, iar Elveția ar pierde cu 1-2, ar fi același golaveraj și se poate ajunge chiar la departajarea în urma clasamentului fair-play, în baza cartonașelor primite.

group a

Calificarea de pe locul 3

Cel mai realist scenariu ar fi o calificare de pe locul trei. O victorie cu Albania, indiferent de scor, asigură în proporție de 80-90% calificarea în optimi de pe locul trei.

România va sta la mâna rezultatelor. E bine că naționala României a marcat în fiecare meci și are un golaveraj bun. O calificare de pe locul trei ar aduce o adversară în optimi o câștigătoare din grupele B, C sau D (potențial Anglia, Germania sau Spania).

group a2

Meciul României cu Albania se joacă azi la ora 22:00, reamintim că România nu a cedat în fața Albaniei de 68 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine