Din acest week-end, elicopterele SMURD și-au reluat activitatea

imagine-elicopter-smurd-044-624×378
Foto:PC: Smurd.ro

Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD s-a reluat. Toate aeronavele fuseseră reţinute la sol, în urma accidentului aviatic, în care mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce zburau către Republica Moldova, într-o misiune de salvare.

Ministerul Afacerilor Interne de la București anunță: „Începând de la 18 iunie a.c., ora 16:00, s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele EC-135 pe punctele de operare aeromedicală din Bucureşti, Târgu-Mureş, Galaţi, Arad, Constanţa”.

Astfel, aeronavele de tip EC-135 de la cele 5 puncte de operare aeromedicală au fost supuse verificărilor tehnice, la sol şi în zbor, în vederea reluării activităţii „În urma investigaţiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanţii firmei Airbus Helicopters şi a altor specialişti germani cooptaţi pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere” adaugă MAI de la București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine