9 recomandări ecologice de evenimente pentru duminică, 19 iunie

sandi
Foto:Sun Dă-i Fest 2015

Noi vă îndemnăm să profitați de cele mai frumoase evenimente în această zi de duminică alegând unul din evenimentele selectate de către echipa #diez. Distracție plăcută,

#1. SUN Dă-I Fest

Sun dă-i fest
SUN Dă-I Fest, Festival de tehnologii ECO şi concert de muzică live cu instrumente muzicale alimentate de la energia solară vă invită duminică la ora 12:00 în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a sărbători Săptămâna Europeană a Energiei Durabile în Republica Moldova.

La eveniment promotorii tehnologiilor de energie regenerabilă vor expune publicului turbine eoliene, colectoare solare, panouri fotovoltaice, pompe geotermale, linii de producere a brichetelor, cazane pe biomasă, automobile electrice. Tinerii îşi vor prezenta inovaţiile ce ne ajută să producem energie curată şi să reducem consumul de energie. Detalii pe #diez. 

#2. Festivalul Covorului Basarabean 2016

Festivalul Covorului Basarabean
Cunoscuta meşteriţă Ecaterina Popescu, organizează duminică, 19 iunie, în satul natal Clişova Nouă, Orhei, Festivalul Covorului Basarabean. Prin acest eveniment, meșterița şi-a propus să contribuie la salvarea de la dispariţie a meşteşugului. Cea de-a III-a ediție a Festivalului Covorului este organizat sub genericul „Poeme țesute cu dor”.

Festivalul Covorului 2016 va avea loc în ambianța rustică a unei curți țărănești, umbrită de tei aromați cu flori și iarbă verde de câmp. Fiecare vizitator va avea șansa să se implice activ în practicarea diverselor meșteșuguri alături de meșterii complexului „Arta Rustică”. Detalii pe #diez.

#3. Dezbatere: “Energia verde: cât costă brichetul magic?”

Energia Verde

Pentru a reduce dependența energetică a Republicii Moldova, autoritățile anunță dezideratul de a asigura până în 2020 trecerea la surse alternative de energie în proporție de 20% față de consumul total. Astăzi ponderea surselor regenerabile pe piață este de aproape 14%, în mare parte din biomasă. Dinamica dezvoltării pieței resurselor energetice alternative își încetinește pasul, în contextul unui cadru regulator insuficient și lipsa unor mecanisme funcționale de colectare și gestionare a deșeurilor agricole, utilizate la producerea energiei din biomasă. Subiectul are la fel implicații importante de ordin ecologic. Multe culturi utilizate la producerea energiei verzi seacă puternic solurile, în același timp mulți fermieri continuă să ardă reziduurile agricole în aer liber contrar reglementărilor. Ce soluții ascund aceste probleme?

Două echipe, câte doi dezbateri fiecare, joacă după reguli parlamentare și la cronometru. Una din echipe reprezintă Guvernul care propune și susține prin argumente o direcție de rezolvare a unei probleme, în contextul temei anunțate. Opoziția, la rândul său, combate oferta Guvernului. La ora 13:15, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, detalii în eveniment.

#4. Sunday Music Lunch // 16:00

Sunday Music Lunch

La T5 Bar, la ora 16:00, intrarea liberă, line-up: Jezzelic / Kein Problem / Kad / Drew / Mamori, detalii pe Facebook. 

#5. City Quest pe biciclete

City Quest

Un proiect al United Quest, începerea la ora 17:00, la Noroc Volosatâi (a.k.a Kormushka, în fața liceului Gheorghe Asachi). Detalii în eveniment.

#6. Master class cu Irina Nagomir

Tucano Coffee Kenya

„Să gătesc. Iată arta cea mai frumoasă şi mai completă. Ne atinge cele cinci simţuri şi încă unul – nevoia de a da ce avem mai bun în noi. E terapia mea preferată” Paulo Coelho

Arta gătitului este atunci când preparați mâncarea cu dragoste, pasiune și creativitate, iar la final sunteți satisfăcuți și de rezultat. Rețineți – plăcerea contează! Unii simt plăcere de la senzația de sațietate, alții – din procesul savurării bucatelor, iar alții – din procesul gătitului. Noi vă propunem să primiți plăcere din toate cele trei procese și vă invităm la un master class de gătit Pasta. La ora 18:00, la Tucano Coffee Kenya, detalii pe Facebook. 

#7. Arta picturii pe sticlă (tablou cu motive)

Bella Via

Pe 19 iunie, la ora 11:00, la Bella Via Caffe te așteptăm la primul workshop la aer liber. În cadrul acestuia fiecare participantă va picta câte un tablou diverse motive.

Te invităm să petreci două ore de art terapie în care vei învăța alături de specialistul nostru să pictezi și să evadezi din cotidian. Detalii în eveniment.

#8. O poveste foarte simplă

O poveste simplă

Spectacolul spune o poveste de dragoste între un bărbat şi o femeie, constrânși de părinți, și de ”ce va spune lumea?”. E o poveste despre sacrificiu, eroism și omenia care de multe ori ne lipsește.  O poveste simplă despre oameni și animale. O poveste simplă despre aici și dincolo, despre NOI și EI. La ora 18:00, la Teatrul Eugene Ionesco, detalii pe Facebook. 

#9. ÎN CĂUTAREA LUI DORY 3D în Cinematografele Patria

Acțiunea are loc la aproximativ un an de la întâmplările filmului original, Finding Nemo, și îi are ca participanți pe Marlin (Albert Brooks), Nemo și Gașca din Acvariu, printre alții. Locul peripețiilor lor va fi de data aceasta lungul coastei californiene, iar în poveste își vor face loc o serie de personaje noi. Dory se va reîntâlni cu cei dragi ei și va învăța între timp și câteva lucruri esențiale despre importanța familiei. Detalii pe pagina oficială. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine