Ataca și jefuia în plină stradă femeile singure. Un tânăr de 21 ani a fost reținut

foto21
Foto:Poliția Capitalei

Un locuitor al capitalei, în vârstă de 21 ani, a fost reţinut de poliţişti pentru că ar fi comis un şir de jafuri stradale pe parcursul lunilor mai şi iunie curent. Acesta se specializase pe jefuirea femeilor de lănţişoarele din aur de la gât.

Până în prezent au fost acumulate probe suficiente ce demonstrează complicitatea lui în cel puţin 6 infracţiuni de acest gen, înregistrate în sectoarele Ciocana, Centru şi Buiucani din capitală.

În cadrul audierilor, bănuitul şi-a recunoscut vinovăţia, declarând cu lux de amănunte circumstanțele săvârșirii jafurilor. De obicei urmărea doar femei fără însoțitori, le ataca prin surprindere şi le smulgea lanţurile de la gât, pe care le vindea ulterior în lombard. Potrivit victimelor, individul le-ar fi adus prejudicii materiale în sumă de peste 10.000 lei.

Este de menţionat că individul se ascundea de poliţişti în raionul Leova, unde a fost capturat de către angajaţii IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu IP Leova. Ulterior el a fost escortat în capitală şi reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetat penal pentru jaf.

Potrivit legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine