(video) Inundații la Ceadîr-Lunga: Salvatorii pompează și evacuează apa din gospodării

Untitledi

În urma ploilor torențiale produse în zilele de 13 și 14 iunie curent, în orașul Ceadîr-Lunga zeci de gospodării au fost inundate. Echipele de pompieri și salvatori au lucrat pentru pomparea și evacuarea apei și lichidării tuturor consecințelor ploilor.

Astfel, au fost ajutate 107 gospodării particulare, dintre care 59 subsoluri, 32 locuințe (inclusiv 9 case parțial avariate). În plus, au fost afectate în total 223,5 ha culturi agricole dintre care, floarea soarelui 22,5 ha, porumb 25 ha, tutun 15 ha, grîu 98 ha, orz 43 ha și altele 20 ha și au fost deteriorate drumuri locale, pe o distanță totală de circa 22 km.

Toate aceste lucrări de pompare a apei din gospodăriile particulare au fost realizate de către un efectiv de 53 angajați ai SPC SE, cu 8 autospeciale și 12 motopompe (inclusiv 2 motopompe de capacitate mare), ajutați de către  Inspectoratul de poliţie teritorial cu 10 angajați și 4 automobile, de către 20 militarii cu 1 unitate tehnică din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, Administrația publică locală cu 28 angajați și 9 unități tehnică și cu 2 motopompe din cadrul S.A. „Apă-Termo”.

Lucrările de lichidare a consecințelor urmează a fi efectuate și pe parcursul zilei de astăzi, situația fiind monitorizată în continuare. Salvatorii roagă în aceste situații cetățenii să țină cont de indicațiile autorităților și să apeleze de urgență numărul de telefon 901, pentru ajutor, în cazul în care sînt parte a situațiilor excepționale sau observă alte persoane în pericol.

inundatii

indundatii

inundatii

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine