(video) Rusia a fost descalificată „cu suspendare” de la Euro 2016

russiaengland-xlarge_trans++N8SpgT_1U1dhQgFeh6VyTrtWJlWhVUlX7cn_J0PQoQY
Foto:telegraph.co.uk

Ca urmare a incidentelor provocate de huliganii ruși în timpul meciului cu Anglia, UEFA a decis, astăzi, ca naționala Rusiei să fie descalificată cu suspendare de la Euro și amendată cu 150.000 de euro. Astfel, la următorul episod de acest gen, rușii vor fi excluși de la turneul final din Franța.

Sâmbăta trecută, la finalul partidei Anglia – Rusia (scor 1-1), huliganii ruși au atacat din senin unul dintre sectoarele ocupate de englezi, pe stadionul „Velodrome”, din Marsilia. A fost practic o continuare a incidentelor petrecutev înaintea meciului, în zona Portului Vechi din Marsilia, acolo unde huliganii celor două reprezentative s-au bătut până la sânge, scrie evz.ro.

Abia astăzi, UEFA i-a aplicat Rusiei o sancţiune de excludere cu suspendare plus o amendă de 150.000 euro. Asta înseamnă că la următorul incident asemănător cu cel de pe „Velodrome”, ruşii vor fi eliminaţi de la Campionatul European.

„Sancţiunea de excludere va fi impusă dacă incidente de natură similară provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia în timpul competiţiei”, se arată în comunicatul UEFA.

Autoritățile franceze au efectuat o operațiune de amploare într-un hotel din Mandelieu-la-Napoule, acolo unde sunt cazați cei mai mulți fani ruși. O mare parte dintre aceștia au fost deja reținuți de poliție. Oamenii legii din Hexagon au ameninţat că îi vor expulza pe fanii Rusiei care au provocat incidentele.

Însă, problemele pot continua. Rușii vor să reia bătăile cu suporterii englezi chiar în această săptămână. Rusia va evolua, mâine, la Lille, cu Slovacia, iar Anglia va întâlni Țara Galilor joi, la Lens, oraș aflat la 40 de kilometri distanță de Lille.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine