România își reconfirmă sprijinul pentru Moldova în continuarea drumului european

klausandru
Foto:presidency.ro

România va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, după o întâlnire la Palatul Cotroceni, cu Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Şeful Legislativului de la Chişinău a dat asigurări că ţara sa este ferm angajată pe calea integrării europene. Tot luni, 13 iunie, după o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, Andrian Candu a declarat că Republica Moldova doreşte prin reformele iniţiate să recâştige încrederea instituţiilor internaţionale, transmite România Actualități.

„Sunt deja mai mult de 5 luni în care demonstrăm că prin acţiuni şi rezultate deja obţinute, că există o determinare fără echivoc în a respecta angajamentele noastre faţă de partenerii de dezvoltare – şi aici mă refer şi la FMI şi la UE – atât în sincronizarea unei bune agende între guvern şi parlament la implementarea Acordului de asociere şi cel de liber schimb, precum şi reformele aşteptate atât de cetăţenii Republicii Moldova cât şi de partenerii noştri de dezvoltare” a spus Andrian Candu.

„Nu am înţeles nici până astăzi, în mod oficial, de ce Guvernul a blocat ceea ce noi am aprobat. De asemenea, este un program la Ministerul Dezvoltării, pe care eu l-am gestionat şi care s-a finalizat în construirea unui număr mare de grădiniţe şi care, la fel, este blocat şi nu înţelegem de ce este blocat” a spus Liviu Dragnea.

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează, în perioada 13–16 iunie o vizită de lucru la București și Bruxelles.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine