(foto) Chișinăul apocaliptic. Cum se vede codul galben de ploaie în Capitală

ch
Foto:#diez/Dinu Bubulici

Dacă zilele trecute ne bucuram de soare și vreme frumoasă convinși fiind de faptul că în sfârșit a venit vara, codul galben de ploi a pus stăpânire pe Chișinău astăzi și a lăsat în urmă multe străzi inundate dar și peisaje apocaliptice. Iată cum poate fi descrisă ziua de azi în fotografii. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit și pentru ziua de astăzi, 14 iunie, codul galben de ploi. Astfel, astăzi a fost prevăzută vreme cu caracter instabil și averse puternice.

Printre riscurile Codului Galben anunțat se enumeră:

# cantităţile mari de precipitaţii acumulate pot duce la inundarea gospodăriilor aflate în zonele joase (la baza versanţilor);
# pe unele râuleţe şi cursuri mici de apă sunt posibile creşteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieşirea ei în luncă;
# se poate produce blocarea reţelelor de canalizare;
# se poate produce eroziunea solului, înnămolirea şi pătulirea culturilor cerealiere, prăşitoare şi legumicole;
# este posibilă apariţia fenomenului de acvaplanare,care poate să ducă la pierderea controlului direcţiei de mers a autovehiculului.

Pe parcursul zilei de marți, temperaturile se vor încadra între +21 şi +26 grade Celsius, iar pe parcursul nopţii între +12 şi +17 grade. Până la finele săptămânii vor ajunge și la plus 32 de grade Celsius. Pe parcursul săptămânii viitoare, noaptea vom avea în termometre între plus 12 și plus 18 grade Celsius.

ch

ch1

ch3

ch4

ch5

ch67

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine