Echipa #diez a întrebat mai mulți elevi care azi au susținut examenul de Bacalaureat la disciplina de profil ce itemi au avut pentru a crea un portret robot al testului de azi. Testul de mai jos nu este unul oficial, este bazat pe memoria absolvenților profilului realist 2016. Versiunea oficială, potrivit metodologiei, va apărea după publicarea rezultatelor de la sesiunea de Bacalaureat 2016
1. Scrieți în casetă unul dintre semnele “<”, “>” sau “=”, astfel încât propoziţia obţinută să fie adevărată.
2. În desenul alăturat, punctele A, ? aparțin cercului de centru ?, astfel încât ?(∠???)=100° iar dreapta BC este tangent[ la cerc. Utilizând datele din desen scrieți în casetă m(∠ABC).
3. În desenul alăturat este reprezentat graficul funcţiei derivabile f: [-3; 3] -> R. Utilizând datele din desen scrieți în casetă aria graficului funcției știind că:
4. Se dă numărul complex z= 2i^3+ (i+2)^2 -5 Să se afle suma părții reale și imaginare ale numărului complex z.
5. Într-o companie de tehnologii informaționale sunt 4 programiști 5 ingineri și 3 testeri. 8Angajați aleși aleatoriu pleacă în vacanță. Care este probabilitatea că în companie vor rămîne cel puțin cite un angajat din fiecare profil?
6. A fost dată o matrice d. Trebuia de rezolvat inecuația
7. Fie trapezul isoscel ABCD cu AD paralelă cu BC. AD=6 cm, BC = 5 cm, CD=2cm. Suporturile laturilor Ab și CD se intersectează într-un punct M. Aflați înălțimea triunghiului AMC corespunzătoare laturii AD.
8. Se dă o prisma triunghiulară baza căreia este un triunghi dreptunghic avînd o catetă egală cu 8 cm. În acest dreptunghi este înscris un cerc raza căruia este congruentă cu înălțimea prismei și este egală cu 3 cm. Să se afle volumul prismei.
9. Într-o companie sunt 4 programatori, 5 ingineri și 3 testeri. 8 din ei la vară pleacă în vacanță. De calculat probabilitatea că vor rămâne cel puțin câte 1 din fiecare specialitate.10. Se dă o prisma triunghiulară baza căreia este un triunghi dreptunghic având o catetă egală cu 8 cm. În acest dreptunghi este înscris un cerc raza căruia este congruentă cu înălțimea prismei și este egală cu 3 cm. Să se afle volumul prismei.
11. Se dă expresia E(a)=(5/4)tga+(5/12)sin(2a), cosa=-5/4, a aparține (-pi; -pi/2). De calculat valoarea expresiei E(a)
12. Se dă funcția a^2*x^4+(a^2-1)*x^2 + 3. De calculat valoarea parametrului a pentru care funcția f(x) admite un singur punct de extrem local.