(video) O nouă trupă de rap se afirmă în muzica de la noi cântând despre problemele omenirii

13288767_10209352863678552_1108568814_o
Foto:Arhiva personală

În noul clip pe care l-au lansat, „DemonoCrație”, Mihai Tănase și Eugen Chirtoaca, alias Sien și N3pal, vor să atragă atenția asupra nedreptății din lume și a modului în care funcționează de fapt idealurile democratice. „Nu am avut nevoie de mare inspirație, luând în considerare că acest subiect îl văd în primul rând la mine acasă, în Moldova”, este de părere Mihai.

Tinerii au mai avut și alte colaborări, în fiecare din acestea încercând să transmită mesaje desprinse din realitate, care, în ochii lor, este crudă și nedreaptă.

Mihai Tănase: „Nu este secret ca mai în fiecare zi se poartă războaie reci. La fel, dacă nu ești lipsit de inimă, poţi să îți imaginezi prin ce suferinţă trec oamenii care le și trăiesc, care cad în aceste palme ale răului. Aceste palme dețin și vor să dețină controlul suprem asupra rasei umane și a mediului său, folosind tot felul de frânghii și pârghii. Una dintre aceste forme este așa numita democrație care, după părerea mea, este o mască ce ascunde realitatea”.

 

Echipa de filmare
Echipa de filmare

În colaborare cu prietenul său, Eugen (N3pal), băieții vor să remarce aceste idei prin versuri și muzică. Piesa „DemoNocrație”, înregistrată la BeOM Recording Sound Studio și produsă de Taras Bazeev, videoclipul fiind produsul lui Maxim și al Marianei Chișnicean, nu este una comercială, dar vine cu un mesaj bine definit, spun băieții. „Piesa am lansat-o cu un scop clar: să deschidă ochi, să îndemne oamenii să fie mai buni”.

Eugen Chirtoaca: „În piese este redat ceea ce se întâmplă zi de zi în jurul nostru. Aflăm asta de la TV, de pe internet, de la prieteni  sau rude. Discutăm, criticăm, dar până la sfârșit rămânem indiferenți și neputincioși. Mihai a fost inițiatorul piesei, mi-a plăcut felul în care a abordat subiectul. Am scris mult, am avut mult de spus, iar în final a ieșit ceea ce vedeți acum”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine