(video) Doi adolescenți furau noaptea automobilele parcate din Chișinău pentru a se plimba

Рисунок112-700×352

Doi minori cu vârstele de 15 ani, domiciliați în capitală sunt bănuiți de polițiști pentru răpiri de automobile parcate în ogrăzile blocurilor de locuit din sectoarele Botanica, Centru şi Buiucani. Conform informaţiilor acumulate până în prezent, aceştia ar fi fost implicaţi în cel puţin 7 răpiri de automobile.

În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că minorii pătrundeau doar în automobilele nedotate cu sisteme de alarmă, prin forţarea lacătului de la portieră. După ce porneau motorul de la firele electrice de sub volan, se deplasau prin capitală cu scopul de a se plimba. Ulterior automobilele erau abandonate pe marginea carosabilului. Totodată, minorii sustrăgeau bunuri materiale, lăsate de către proprietari, în special unelte electrice destinate pentru lucrări în construcţii.

Fiind audiaţi preliminar în prezenţa părinţilor, minorii şi-au recunoscut complicitatea. Astfel au fost dispuse iniţierea mai multor cauze penale pentru răpiri de automobile şi furturi de bunuri materiale. Bănuiţii sunt cercetaţi în stare de libertate, întrucât n-au atins vârsta majoratului, pentru a le fi aplicată măsura de reprimare sub formă de arest.

Potrivit legislaţiei penale în vigoare, persoanele culpabile de săvârşirea infracţiunilor de acest gen riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.

În context Poliţia capitalei recomandă proprietarilor de automobile:

# Dotați autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
# Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
# Utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;
# Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);
# Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine