„Sunt cu ea”! Barack Obama și-a anunțat oficial sprijinul pentru Hilary Clinton

1
Foto:newyorker.com

„Sunt cu ea”, astfel și-a declarat susținerea președintele SUA, Barack Obama, față de candidatura lui Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă. Declarația a fost făcută într-un mesaj video difuzat la scurt timp după ce s-a întâlnit cu celălalt candidat democrat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, care a refuzat până acum să se retragă din cursă.

Prin acest gest, actualul președinte al SUA a intrat în campanie joi, anunțându-și sprijinul pentru Hillary Clinton. Acesta a mai adăugat: „Zeci de milioane de americani și-au făcut auzite vocile. Astăzi, vreau doar să o adaug pe a mea”.

„Cred că nu a existat niciodată un candidat atât de calificat pentru acest post”, a menționat al 44-lea președinte al SUA în acest scurt mesaj video, la două zile după victoria fostului secretar de stat în alegerile primare democrate.

Hillary Clinton a reacționat imediat la mesajul președintelui. Aceasta a scris pe contul său de pe Twitter: „Sunt emoționată și gata să merg înainte!”.

Deși era de așteptat, acest sprijin este un impuls puternic pentru campania fostei prime-doamne. Primul președinte de culoare din istoria Statelor Unite ale Americii se bucură de o popularitate de invidiat ce ar putea fi un atu valoros în săptămânile ce vor urma, notează France Presse.

Acest sprijin mărește, de asemenea, presiunea asupra rivalului lui Clinton în alegerile primare democrate, senatorul Bernie Sanders, pentru a recunoaște rezultatele acestei curse astfel încât partidul să se poată concentra pe campania împotriva lui Donald Trump, nominalizarea prezumtivă a Partidului Republican pentru alegerile din 8 noiembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine