(video) Realizează-ți visul, învață o profesie. Trei motive pentru a urma o școală profesională

1
Foto:captură video canal YouTube Centrul Media pentru Tineri

Școala profesională nu mai este o opțiune de rezervă, ea te poate ajuta să-ți îndeplinești visul. Dacă dorești să devii mecanic, croitor, bucătar, școlile profesionale te pot ajuta să-ți construiești viitorul. Acesta este mesajul unei campanii sociale lansată pe platforma Vocea Tinerilor, menită să promoveze educația vocațională în rândul tinerilor.

Am găsit trei motive care te-ar ajuta să înțelegi dacă vrei să-ți continui studiile la o școală profesională:

# După absolvire ai mai multe șanse de a fi angajat. Explicația e simplă, conform Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la data de 24.05.2016 erau în evidență 8499 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, pentru persoanele cu nivel de instruire  profesional, ANOFM oferea 6159 locuri de muncă, în timp ce pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate erau oferite 2340 locuri de muncă vacante.

# Studiile la o școală profesională îți dezvoltă abilități practice, ce pot fi aplicate, mai apoi, în gospodăria proprie, la o afacere inițiată în sat sau în oraș, la o întreprindere la care vei deveni angajat.

# La o școală profesională, profesorii vor pune accent pe abilitățile și talentul fiecărui om. Studierea se va baza pe munca practică, și nu doar pe teorie. Perioada de învățare va fi mai scurtă (în funcție de domeniul preferat), și totuși, vei avea timp să cunoști colegi cu aceleași interese, ceea ce te va ajuta să pătrunzi mai repede pe piața muncii.

Produsul video este realizat în cadrul proiectului „Susținerea învățământului vocațional prin media” dezvoltat de A.O. „Centrul Media pentru Tineri” în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri cu suportul oferit de Agenția Austriacă de Dezvoltare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine