(foto, video) Consecințele surpării pământului în sectorul Râșcani: Banca aflată în apropiere își sistează activitatea

5

Ieri seara, pereții unei clădiri situate pe strada Miron Costin din sectorul Râşcani al Capitalei, unde îşi are sediul o bancă comercială, s-au surpat din cauza gropii de fundaţie, săpată la doar câţiva metri distanţă în procesul de construcție a unui imobil cu 16 etaje. Drept consecință, activitatea băncii va fi sistată pe o perioadă nedeterminată.

Autoritățile au venit de urgență la fața locului, la recepționarea informației că pe strada Miron Costin numărul 9,  pe teritoriul unui şantier în construcție s-a surpat un mal, în urma căruia a fost deteriorat pavajul pietonal şi scările de la intrare în sediul unei băncii comerciale. Astfel, a fost creat un grup de lucru sub conducerea șefului Serviciului Protecţiei Civile şi Situațiilor Excepționale.

Mai mult, a fost desfășurată o ședință de lucru a Comisiei pentru situații excepționale municipală, la care s-a decis de a întreprinde mai multe acțiuni. Printre măsurile efectuate sunt:

# instalarea sistemelor de iluminare pe timp de noapte;
# efectuarea  cercetărilor inginerești în zona afectată și verificarea încăperilor din clădirea băncii;
# evacuarea utilajului din şantier, stoparea surpării de mai departe și prin acoperirea cu pământ a malului prăbușit;
# sistarea activității băncii, pentru a nu pune în pericol viața angajaților. Această decizie a fost comunicată conducătorilor băncii, fiind recomandată drept soluție provizorie.

La orele dimineții, reprezentanți ai Serviciului Situații Excepționale în comun cu angajaţii poliției întreprindeau măsuri de securitate în zona afectată, având grijă să evacueze persoanele care se deplasau sau aflau în imediata apropiere de clădirea avariată.  Alte circumstanțe ale acestui caz vor fi investigate de către instituțiile competente.

1

2

3

4

6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine