Premierul despre cauza penală de la BNS: Vom acționa peste tot unde vom putea optimiza

Filip_gov_md
Foto:PC: noi.md

După ce la 8 iunie Procuratura a deschis o cauză penală referitoare la delapidările de bani de la Biroul Național de Statistică, azi 9 iunie, prim-ministrul Pavel Filip a venit cu un mesaj care să explice situația.

„Am promis că vom face ordine în instituțiile statului și iată că avem o nouă confirmare în acest sens. După ce organele de stat au depistat mai multe nereguli în organizarea recensământului din 2014, am cerut demisia directorului Biroului Național de Statistică și am sesizat Procuratura Generală în legătură cu acest caz. În urma acestei sesizări, Procuratura municipiului Chişinău a iniţiat o cauză penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare, care au fost alocate BNS pentru efectuarea recensământului.

Mai departe, este de competența organelor de anchetă să stabilească responsabilii pentru neregulile de la BNS. Dar ce mi se pare important, este că prin inițierea acestor controale la BNS, am transmis un mesaj extrem de important pentru opinia publică, și anume că Guvernul va veghea ca banii contribuabililor să fie folosiți în interes public și conform legii. E foarte important sa se facă dreptate pentru că oamenii asta așteaptă, in primul rând de la noi.

Vreau să știți că nu ne vom opri aici și, așa cum am adus mai multă ordine la FISC și la Vamă, iar acest lucru a dus la încasări mai mari la bugetul de stat, tot așa vom acționa peste tot unde vom putea optimiza activitatea instituțiilor statului. În felul acesta, vom oferi servicii publice mai bune pentru oameni” spune Pavel Filip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine