Atenție șoferi! A fost micșorat gradul maxim al alcoolemiei. Iată care sunt noile minime

drunkdriving
Foto:Monitorulcj.ro

Executivul a aprobat miercuri proiectul de lege privind modificarea legislaţiei în vigoare, prin care majorează unitățile de amendă în sfera contravențională și penală. Totodată, o altă măsură, prevăzută în documentul aprobat de Guvern, stabilește recalificarea limitelor gradului minim al concentrației de alcool în sânge și în aerul expirat.

Constatăm că în prezent, consumul de alcool este un viciu care persistă și evoluează în Republica Moldova, având efecte negative asupra bunăstării populației. Totodată, luând în considerare faptul că personale, la momentul conducerii autovehiculelor și concomitent aflate în stare de ebrietate, reprezintă o sursă de pericol sporit pentru ordinea publică, securitatea și integritatea corporală a altor persoane”, se arată în proiect aprobat de Executiv.

Documentul prevede, între altele, majorarea până la 500 de unități a amenzii pentru consumul de alcool la volan. Astfel, amenda maximă pentru această încălcare va ajunge la aproximativ 25 de mii de lei.Ne-am propus să luptăm cu cei care ies în stare de ebrietate la volan și pun în pericol viețile oamenilor”, a punctat Premierul Pavel Filip.

O altă măsură, prevăzută în documentul aprobat de Guvern, stabileşte recalificarea limitelor gradului minim al alcoolemiei. Proiectul stabilește:

– Recalificarea limitelor gradului minim a concentrației de alcool în sânge care va fi de la 0,3 g/l la 0,5 g/l și respectiv concentrația de alcool în aerul expirat care va fi de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l.

– Și reducerea pragului avansat a concentrației de alcool care va fi de 0,5 g/l în sânge și de 0,3 mg/l în aerul expirat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine