(video) „Ce vezi în imagine un gay sau o legendă a muzicii?” O campanie vine să popularizeze legea privind egalității

1
Foto:captură video canal YouTube: Consiliul pentru Egalitate

„Ce vezi în imagine? O femeie sau un laureat al premiului Nobel?” întrebări de acest gen sunt adresate în mai multe filmulețe lansate astăzi, 7 iunie, în cadrul campaniei „Oameni buni”. Mesajele vin să popularizeze Legea 121 privind asigurarea egalităţii.

Campania socială are menirea să elimine discriminarea și să asigurarea egalitatea.  Aceasta este lansată de către Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.

Timp de o lună, vor fi organizate mai multe evenimente menite să sporească gradul de cunoaştere despre Legea 121 privind asigurarea egalităţii, lege ce asigură respectarea drepturilor tuturor persoanelor care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, platforma debates.md a lansat o dezbatere despre importanţa Legii 121, unde fiecare utilizator îşi poate exprima părerea despre cât de necesar este să avem un cadru legal funcţional care să vină în apărarea drepturilor tuturor persoanelor care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmăriți mai jos spot-urile video realizate de  regizorul Eugen Damaschin în cadrul acestei campanii.

„Oameni buni” este o campanie de informare gândită și elaborată pe parcursul a câteva luni de muncă de echipele UNDP Moldova, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Agenția de PR Action Global Communications. Campania este parte din proiectul „Susținerea Instituțiilor Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Omului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine