Recomandări de evenimente pentru prima sâmbătă din această vară

13277673_571634683017894_1218959076_n

Sâmbătă este ziua în care ne odihnim și o putem face împreună cu toată familia. Pentru a petrece o zi frumoasă puteți să mergeți la unul dintre evenimentele recomandate de către #diez.md.

# Bunkasai – The Spirit of Japan 2016 la ora 11:00 la Fundația pentru relații Moldo – Japoneze

La data de 4-5 iunie 2016 va avea loc ediția a III-a a Festivalului Culturii Japoneze „BUNKASAI” – Spiritul Japoniei în Republica Moldova. Luând în considerare că trăim într-o lume în care „teroarea istoriei” a revenit, ne propunem să aducem o parte din profunzimea culturii japoneze pentru a promova pacea, respectul, puritatea. Vă așteptăm la Festivalul Bunkasai pentru a privi lumea cu alți ochi, pentru a învăța și a petrece timpul util și plăcut împreună! Mai multe informații aflați pe Facebook.

# VeloHora 2016 cu începere la ora 12:00 în Piața Marii Adunări Naționale

Duminică, 4 iunie, este prima zi a VeloHorei. Organiatorii evenimentului au pregătit un program de divertisment pentru toţi, nu doar pentru biciclişti. Iată de ce au decis că prima zi a VeloHorei va fi Ziua familiei. Tematica VeloHorei 2016 vor fi poveştile moldoveneşti.

În programul pentru 4 iunie vă aşteaptă:
1) Mult aşteptata VeloHoră pentru copii!
2) Un program teatral tematic
3) Iarmarocul Yard Sale
4) Coliba povestitorului
5) Un City-Quest antrenant pentru cei, care nu se despart niciodată de bicicletă
6) O sumedenie de jocuri şi master-clase captivante pentru copiii dvs.

Mai multe informații despre eveniment aflați pe pagina de Facebook a acestuia.

# Maker Day Chișinău la ora 12:00 la ZIPhouse

Pe 4 iunie va avea loc prima ediție Maker Day Chisinau – eveniment organizat în cadrul EMW- European Maker Week, care este o serie de evenimente dedicate tuturor creatorilor şi inovatorilor din Europa. Această inițiativă este promovată de Comisia Europeană și implementată de Maker Fair Rome în colaborare cu Startup Europe.

În cadrul Maker Day Chișinău vei interacționa cu creatori de la noi, vei vedea produse inovative și prototipuri de produse create în Moldova și vei putea participa la un master-class sau atelier de lucru în care chiar tu vei lua rolul de creator.

Agenda:
12:15 Bun venit și cafea
12:30 Introducere
12:45 Discursuri
13:45 Întrebari și răspunsuri cu vorbitorii
14:00 Pauza
15:00 Workshopuri
17:15 Închiderea

Makers Movement – este o mişcare care ia amploare în întreagă lume, prin care se încurajează crearea. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID. Mai multe informații aflați la această adresă.

# Tucano Healthy Lifestyle: Lecție de pregătire pentru Maraton la ora 14:00 la Tucano Coffe Kenya

Seria de evenimente din cadrul acestui proiect presupune educarea și formarea unei viziuni și abordări corecte a unui stil sănătos de viață.  Alergatul este una dintre cele mai accesibile metode de care dispui pentru a începe să faci mișcare. Alergările din cadrul maratoanelor inspiră o mulțime de oameni să practice sportul și să ducă un mod sănătos de viață.
Ai dori să știi:
– Cum să alergi corect?
– De ce ai nevoie pentru a participa la un maraton?
– Cum să alegi corect echipamentul pentru a practica alergatul la distanță?
Toate acestea, dar și multe altele, vor fi abordate și discutate împreună cu Liviu Croitoru, antrenor și multiplu campion național la juniori și adulți. Liviu a fost premiat la multiple de competiții internaționale, iar cea mai lungă distanță alergată a fost de 56 km la maratonul din Georgia.
Atenție! Numărul de locuri este limitat. Înregistrări la numărul de telefon 079268393. Evenimentul este gratuit, aflați mai multe despre el de pe această adresă.

# Dragostea e eternă, atât cât durează/ EN: Love is eternal so long it lasts la ora 16:00 la Teatrul „Ginta Latină”

Şcoala Internaţională de Film din Paris a fost fondată în anul 1972 şi s-a dezvoltat, de-a lungul anilor, devenind Şcoală importantă de film şi televiziune europeană, oferindu-le studenţilor din lumea întreagă o gamă largă de posibilităţi în ceea ce priveşte educaţia practică, atât în engleză, cât şi în franceză. Mai multe informații despre spectacol aflați pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Movie Day la ora 16:00 a Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”

Vă invităm la a doua ediție a evenimentului caritabil organizat de voluntarii ODIP: Movie Day. Aveți ocazia sa vă relaxați într-o atmosferă destinsă,tradițională şi amuzantă vizionând comedia de succes: Nuntă în Basarabia.Vă aşteptăm în Sala Mica de Festivități a Liceului Teoretic Român-Francez „Gh.Asachi” ,pe data de 4 iunie 2016 ,la ora 16:00. Persoanele prezente contra sumei de 20 de lei vor beneficia de ocazia de a participa la o tombolă, câştigătorii căreia vor pleca acasă cu câte un DVD a filmului „Nuntă în Basarabia”.
Participanții se vor bucura de o băutura răcoritoare (Cola, Fanta sau Sprite) şi pop-corn după procurarea biletului de participare la tombolă în valoare de 20 de lei care vor fi procurate la intrarea în Sala Mică de festivităţi a Liceului „Gh.Asachi„. Banii adunați în urma acestui eveniment vor fi donaţi Casei de copii-Orfelinat din Ialoveni.
Pentru mai multe informații puteţi contacta organizatorii evenimentului: Albu Nina, Botea Nadina, Ețcu Ionel şi Marina Alex; sau telefona la numărul de telefon 076748845 sau accesați pagina de Facebook a evenimentului.

# Rock this summer la ora 17:00 la Korovva

Noile începuturi sunt mereu pline de entuziasm!
Iată de ce te invităm sâmbătă, 4 iunie, să începi cu noi această vară spectaculoasă. Dacă ești amator de toate subgenurile celei mai energizante muzici – rock, iubești distracția sau pur și simplu îți dorești să susții colectivele autohtone, vino la Korovva!

Ușile sunt deschise de la ora 17:00. Trupele care vor evolua în seara de sâmbătă, începând cu ora 18:00 (apropo, fără întârzieri și în ordinea care urmează), sunt: A Lost MemorySyndromesLabbaTrisstaGodbyDe asemenea, sunteți așteptați și la un after party! Intrarea costă 40 de lei. Mai multe detalii aflați pe Facebook.

# Concert Voltaj și prietenii din Moldova la ora 21:00 pe Strada Pietonală „Eugen Doga”

Dragi prieteni, vă invităm sâmbătă, 4 iunie 2016, ora 21:00, la concertul „Voltaj și prietenii din Moldova”.
Pe aceeași scena vor cânta și Nicoleta Nuca, Pavel și Cleopatra Stratan, Guz și Kapushon, Nelly Ciobanu. Intrarea este liberă.Mai multe informații puteți să aflați pe pagina de Facebook a evenimentului.

# OPEN Season PARTY la Budești, începând cu ora 21:00

Am hotărât să începem vara aceasta cu cea mai bună și cea mai selectă muzică. Deschidem sezonul cu un Open Air în afara orașului, în mijlocul naturii, care este de o frumusețe rară. În această zi vă veți delecta cu multă bere, frigărui și veți dansa pe ritmul de muzică a celor mai buni DJ. Toate acestea într-o rezervaţie naturală aproape de capitală.

Va fi organizat transport din sectorul Ciocana, Green Hills ora 21:00. Locația este IA MAL (între com. Budești și Bălțata). Pentru informații, rezervarea meselor sau dacă apar neclarități, sunați la numărul de contact 079070149, Alexandru, sau accesați pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine