Încurajează fetele în utilizarea tehnologiilor participând la Primul Forum Anual GirlsGoIT

12961729_250043432012906_8810689679957141410_n
Foto:Girls Go IT

Dezvoltare web și a unui produs – acest lucru l-au învățat participantele din 7 localități din Moldova în cadrul programului de 12 săptămâni – GirlsGoIT Bootcamp (prima ediție), iar odată cu finalul programului, urmează să se desfășoare evenimentul de închidere, Forumul Anual GirlsGoIT – încurajarea fetelor în utilizarea tehnologiilor, care va avea loc la data de 18 iunie, la Comrat, în incinta restaurantului Vodolei.

Primul Forum Anual GirlsGoIT va întruni participanții programului de 12 săptămâni și partenerii acestuia pentru a premia produsele IT dezvoltate de către participanții din cele 7 localități din țară (Chișinău, Strășeni, Sălcuța, Ștefan-Vodă, Ungheni, Comrat și Călărași) pentru a discuta despre abilitarea economică și oportunități pentru fete în domeniul TIC.

Cu această ocazie, organizatorii oferă oportunitatea de a participa la eveniment primelor 10 persoane care se vor înregistra, cărora le va fi asigurat și transportul până la locația evenimentului. Cu o săptămână înainte de acesta, primele 10 persoane vor fi contactate pentru a-și confirma prezența. Pentru înregistrare, accesați linkul.

Forumul GirlsGoIT va fi divizat în 3 părți, după cum urmează:

1. Discutarea rolului GirlsGoIT în abilitarea economică a fetelor în domeniul TIC;
2. Oportunități în domeniul IT pentru fetele din Moldova;
3. Pitching/prezentare a produselor dezvoltate de către participantele programului Bootcamp, precum și premierea acestora pe diverse categorii.

Categoriile după care vor fi premiate cele 7 echipe în cadrul Forumului Anual GirlsGoIT sunt:

• Cel mai bun produs dezvoltat
• Cel mai bun design web
• Produsul cu cel mai mare impact social
• Produsul cu cea mai mare posibilitate de creștere
• Cea mai bună echipă
• Implicarea clubului GirlsGoIT în societate
• Cea mai bună echipă în colaborare

Ca urmare a programului Bootcamp, în cadrul Forumului Anual GirlsGoIT vor fi oferite oportunități pentru fetele din cele 7 regiuni din țară:
1. Dreamups Innovation Campus va oferi oportunitatea de a participa, pentru o perioadă de 3 luni, în cadrul „Space Program”, pentru accelerarea ideii de afaceri. Oportunitatea va fi oferită doar pentru 3 echipe.

2. Finanțare – cel mai bun produs IT va fi premiat cu o sumă de 300 de EURO, pentru implementarea acestuia în localitatea sa. Acest premiu este oferit de către Ambasada Germaniei la Chișinău.

3. Stagiu la FFW Chișinău – FFW este o agenție digitală, prezentă la Chișinău, care va oferi oportunitatea de stagiere pentru 2-3 fete din cadrul programului Bootcmap.

4. Y Combinator Startup Funds – Y Combinator oferă finanțări pentru startupuri, în valoare de până la $120,000, de maxim două ori pe an. Cel mai bun produs, dezvoltat de către participanții Bootcamp, va putea aplica pentru această finanțare.

5. Tabăra de Vară GirlsGoIT – tabăra de vară va oferi participanților oportunitatea de a dobândi cunoștințe avansate în IT și se va desfășura pe o perioadă de o săptămână.

GirlsGoIT este o inițiativă comună a UN Women Moldova, Centrului de Guvernare Electronică, Novateca și TEKEDU. Aceasta are drept scop stimularea capacității de antreprenoriat și inovare în Republica Moldova prin abilitarea tinerelor cu competențe digitale și IT. Programul GirlsGoIT Bootcamp nu ar fi fost posibil fără susținerea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Ambasada Germaniei și Programul Internațional al acestora pentru Drepturile Omului, Centrul Pro-Europa, Endava, Spark Research Labs, Atomate, Granat și Dreamups Innovation Campus, cărora le mulțumim pentru implicare și susținere.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine